INGEFÆRSHOTS MED CITRON & APPELSIN

Ingefærshot Ingefærshot Ingefærshot

Hej med jervandet er kommet tilbage, wehu. Min mor sagde for noget tid siden, at hun synes, jeg skulle prøve at lave ingefærshots – hun var begyndt at få et shot på arbejdet hver morgen, og hun synes det gjorde godt. Jeg kom fra ideen igen, men blev mindet om den, den anden dag, da Jesper og jeg var i Brugsen. Der stod en fyr og delte hjemmelavede ingefærshots ud, og vi fik ovenikøbet en opskrift med i hånden.

Der er eftersigende flere gode grunde til at drikke et ingefærshot hver dag. Ingefær skulle nemlig have en særdeles positiv effekt mod kvalme, f.eks. i forbindelse med graviditet, transportsyge og kemobehandlinger. Derudover skulle det være godt for fordøjelsen og virke smertedæmpende, hvilket bl.a. gigtpatienter kan gavne af. Også betændelsestilstande skulle ingefær kunne bekæmpe, og endelig tyder studier på, at de aktive stoffer i ingefær formegentligt kan dræbe kræftceller. What’s not to like? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men uanset hvad, så er der vidst ingen tvivl om, at ingefær gør godt!

Opskriften, jeg fik med fra ingefær-fyren i Brugsen, afprøvede jeg i går, og her er resultatet. Jeg fulgte opskriften, men må være ærlig og sige, at resultatet ikke sidder lige i skabet – smagen er besk, men jeg drikker det nu alligevel. Jeg ved godt, at et ingefærshot er en stærk (det kan jeg nu godt lide!) og knapt så himmelsk mundfuld, men jeg er dog ret sikker på, at drikken sagtens kan laves, så den ikke har den markante beske eftersmag. Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne dele en opskrift med jer, der er god. Og derfor har jeg på baggrund af ingefær-fyrens opskrift, mine egne erfaringer og Internettets kyndige vejledning sammensat mit bud på en god opskrift på ingefærshots:

1 portion á cirka 1,5 liter ingefærshot

  • 200 gram skrællet ingefær
  • Saften fra 2 citroner
  • Saften fra 2 appelsiner
  • 2 liter vand
  • 2 spsk rørsukker eller honning (kan udelades)

Skær den skrællede ingefær i tynde skiver. Put ingefærskiverne, citronsaft, appelsinsaft, vand og rørsukker i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 45 minutter. Lad blandingen køle af og sigt det efterfølgende. Drikken hældes på flaske og sættes i køleskabet. Kan holde sig i cirka 3 uger i køleskabet.

Jeg håber, at I har fået lyst til at lave jeres egne sunde ingefærshots! God fornøjelse, og lad mig endelig høre, hvis I kaster jer ud i det. Det er altså nemt! 

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram 

Ingefærshot Ingefærshots

Share

12 comments on “INGEFÆRSHOTS MED CITRON & APPELSIN

  1. Marie-Louise Hauken
    03/02/2016 at 17:09

    Vildt flotte billeder! Hvad bruger du af kamera og linse? :)

    Jeg har overvejet længe at lave ingefær shots – elsker ingefær generelt!
    Den her opskrift lyder let at lave og lækker :)
    Knus

    • Julie Monberg
      05/02/2016 at 10:32

      Hej Marie-Louise,

      Tusinde tak, jeg er rigtig glad for, at du kan lide billederne. Til billederne her har jeg brugt et Samsung NX500 med et 1:3,5-5,6 16-50 mm objektiv. Derudover har jeg haft kameraet stående på et kamerastativ, da jeg tog billederne. Det har SÅ stor en betydning – særligt her i den mørke tid (: Det gør det meget, meget nemmere at tage billeder i dårlig belysning. Så det kan anbefales.

      Opskriften er virkelig let, og jeg kan kun anbefale dig, at springe ud i det (: God fornøjelse og god weekend.

  2. Alice
    03/02/2016 at 18:17

    Jeg kan anbefale at drikke den af små shots-glas. Det gør det til noget helt rituelt. Super fedt.

    • Julie Monberg
      05/02/2016 at 10:32

      Det er nemlig rigtig hyggeligt, at tage dem af små shots-glas. Jeg bruger éngangsglas – det gør det så nemt (særligt når man ingen opvaskemaskine har) ;)

  3. Lisbeth
    03/02/2016 at 19:19

    Det kan godt tænkes, at det ikke endte med at smage helt, som du drømte om, men det ser i hvert fald delikat og lokkende ud med den fine farver. Super flotte billeder! :)

    // http://www.moonlitmadness.dk

    • Julie Monberg
      05/02/2016 at 10:33

      Det er jeg bare rigtig glad for, at du synes Lisbeth. Jeg synes også selv det endte med at se ret delikat ud – farven er jo simpelthen så fin (:

  4. Gitte madsen
    05/07/2016 at 13:35

    Undre mig over at citron og appelsinsaft skal koges med, mister de ikke alle de gode vitaminer. Jeg tilføjer først disse nå ingefærvandet har kølet af

    • Julie Monberg
      07/07/2016 at 13:53

      Det skal jeg ikke gøre mig klog på (: Men det kan da sagtens være, at du har en pointe. Jeg har dog bare fulgt og tilpasset en opskrift, jeg fandt, og der skulle begge dele koges med (:

  5. Esben
    17/10/2016 at 20:34

    Ingefær anbefales ikke til gravide!!!

  6. Malene Aarslev
    23/10/2016 at 14:04

    Skal det koges under låg? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *