Anbefalinger,  Ferie,  Hverdag & eventyr

10 TING DU KAN LAVE I EFTERÅRSFERIEN

BrændeovnBrændeovn Efterårsgrene

Vi er midt i uge 42 – den uge, hvor rigtig mange holder efterårsferie. Er du heldig at have ferie, eller må du nøjes med at nyde aftenerne og weekenderne, når arbejdet er slut? Jesper og Frida har fri resten af ugen, men da jeg jo er jobsøgende, kan jeg ikke holde mig helt væk fra “arbejdet”. I morgen skal jeg afsted i nogle timer, og der er også en enkelt jobansøgning, jeg skal have lavet. Men når det er gjort, vil jeg nyde, at min lille familie er hjemme ♡

Efterårsferien er en ferie, der lægger op til lange gåture i de farverige, nedfaldne efterårsblade, sofahygge under tæppet foran brændeovnen, varm te eller kakao, nybagte boller med tandsmør og kagebagning, læsning af dén bog, som man i lang tid gerne har villet vende den første side i, men som man endnu ikke har haft tid til, og generelt bare en hulens masse familiehygge i snegletempo.

Men ved du alligevel ikke helt, hvad du skal lave i efterårsferien, så får du her mine 10 bud på ting, du kan lave i efterårsferien.

 • Hop i dit lune tøj, pak termokanden og et par muffins, og kør en tur til vandet med dine kære.
 • Lav en kop te, knæk lidt chokolade, smæk benene op i sofaen og sæt enten Netflix’ nye dokumentar “Gaga: Five Foot Two” om Lady Gaga på eller se de første afsnit af Michael Wulffs nye TV2-serie “Perfekte steder”.
 • Tag dine børn i hånden og besøg det nye LEGO House – et stort LEGO oplevelsesunivers – i Billund. Jeg er opvokset i Billund og har derfor en stor tilknytningen til byen. Jeg har dog endnu ikke besøgt det nye LEGO House, men har i sinde at gøre det meget snart. Det er uden tvivl et besøg, der både er noget værd for børn og voksne.
 • Find dén roman frem, som de seneste mange måneder har ligget og samlet støv. Nyd et par timer, hvor du bliver opslugt af en anden fortælling end dén, du selv befinder dig i. Hvis du mangler inspiration til en ny roman, kan jeg foreslå “Det ender med os to” af Colleen Hoover, som jeg netop selv har læst.
 • Køb en rigtig god kvalitetsbøf, nogle kantareller, der netop er i sæson, en fløde, et rødt spidskål, nogle æbler og en god rødvin. Lav en udsøgt efterårsmiddag til dig og din partner: Bøf, kantarelsovs og æble- & spidskålssalat. Så’ den hjemme! Velbekomme.
 • Tag din bedste veninde under armen, tag på gågaden, køb en to-go-kaffe og os i butikkerne. Forkæl dig selv med dét stykke tøj, du har drømt om at tilføje til din efterårsgarderobe. Selv drømmer jeg om de her fine flade sko og denne her korte jakke. For ikke at nævne de her elegante støvler (affiliate links).
 • Bag en kage til eftermiddagskaffen. Jeg kan anbefale denne nemme og lækre jordbærtærte, hvor jordbærrene sagtens kan skiftes ud med f.eks. hindbær eller brombær.
 • Besøg et museum og sug ny viden og nye oplevelser til dig. Hvis du befinder dig ved Vestkysten omkring Blåvand, vil jeg foreslå dig at besøge militærmuseet Tirpitz, der for nyligt har indviet deres nye museum tegnet af arkitektgruppen Bjarke Ingels Group. Museet er langt mere end et militærmuseum. Det huser blandt andet udstillingen “Rav – havets guld”, som viser én af verdens fineste ravsamlinger.
 • Sæt dit yndlingspodcast på og lav en grundig efterårsoprydning i din garderobe. Sorter, smid til genbrug og sæt til salg. Du vil føle det som en luksus, når du åbner dit opryddelige skab næste gang.
 • Apropos genbrug: Besøg din lokale genbrugsbutik og gå på opdagelse. Måske du finder en ny flot vase, som du kan sætte nogle smukke efterårsgrene i fra din have eller naturen omkring dig.

Jeg håber, at du kan bruge forslagene til hyggelige efterårsferiebeskæftigelser og om ikke andet finde inspiration i dem. Har du allerde planer, så vil jeg virkelig gerne høre om dem – skriv i kommentarfeltet, måske andre kan blive inspireret af dine ferieplaner. Go’ ferie ♡

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Brændeovn

5 Comments

 • Gitte

  Hej Julie
  Jeg er simpelthen nødt til at spørge hvor jeres brændeholder er fra? Jeg leder efter netop sådan en til min mand i julegave :)
  Glæd jer til at opleve LEGO House – det er alle pengene værd, især legepladserne rundt omkring på tagterrasserne!

  • Julie Monberg

   Hej Gitte,
   Selvfølgelig, du spørg’ bare (: Vores brændeholder er fra dét brændeovnsmærke, der hedder RAIS. Vi er virkelig glade for vores. Det skaber så hyggelig en stemning, når den er fyldt med brænde.
   Ja, ikke? Fedt at høre! Jeg er heller ikke i tvivl om, at det er alle pengene værd. Jeg glæder mig virkelig til at opleve det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *