Bolig,  Interiør,  Konkurrence

4. SØNDAG I ADVENT: VIND PH5 LAMPE

Vind PH5 lampe Vind PH5 lampe Vind PH5 lampe Vind PH5 lampe

Hej kære læsere. Rigtig glædelig 4. søndag i advent – nu er der kun 4 dage til juleaften. Kan det virkelig passe? 4 dage! Wehu. Jeg har virkelig glædet mig til den her dag, fordi i dag er dagen, hvor jeg skal åbne den fjerde og (desværre) sidste låge i adventskalenderen. Det har været en kæmpe fornøjelse at have adventskalenderen kørende i december måned. For mig har det skabt en virkelig hyggelig julestemning og jeg har glædet mig så meget over, at I er så mange, der har deltaget i konkurrencerne. For mig er december måned den oplagte tid for konkurrencer – det er en tid, hvor jeg får lyst til at forkæle, glæde og skabe spænding. De tre ting og følelser er nærmest indbegrebet af jul.

Jeg har været virkelig glad for de tre forrige adventsgaver, som jeg har udloddet i løbet af december. Men den gave, der gemmer sig bag denne fjerde låge, er noget helt, helt særligt. Gevinsten er nærmest for vild! Bag lågen gemmer der sig nemlig denne klassiske og enestående Poul Henningsen PH5 lampe i ALUMINIUMSFARVET (lampen er ikke hvid, som flere af jer vidst tror). Wauw – kan man sige andet? For cirka ét år siden renoverede og moderniserede Jesper og jeg to PH5 lamper, der skulle hænge over vores spisebord. Lamperne blev, i vores øjne, så suverænt flotte, at vi nu er begyndt at opkøbe, renovere, modernisere og sælge PH5 lamper. De lamper, vi opkøber, er typisk gamle aflagte lamper, der har mistet deres glød og i princippet deres “liv”. Vores ønske og motivation er, at give lamperne et nyt liv i form af et udtryk, der imodsætning til de “klassiske” røde og blå farver, passer ind i nutidens skandinaviske indretningsstil. Derfor skiller vi lamperne ad, glasblæser dem (dvs. at alt malingen blæses af, så lampen til sidst står i sin reneste aluminiumsform – se lidt af processen her), giver dem klar lak, maler afstandsstykkerne mellem skærmene, retter eventuelle buler og ujævnheder ud (så meget, som det nu er muligt), og monterer ny porcelænsfatning og ny ledning. Den proces resulterer i en “spritny” PH5 lampe, der igen har fået gløden og livsglæden tilbage. Lampen passer nu nærmest genialt ind i nutidens bolig og understøtter samtidigt dén upcyclings-ånd, der florerer blandt flere og flere af os. Lampens tilblivelsesproces er vigtig at pointere, og jeg vil igen lige understrege, at lampen er aluminiumsfarvet og yderst delikat i sit udtryk (lampen er altså ikke hvid, som det måske kan ligne).

SÅDAN DELTAGER DU I LODTRÆKNINGEN OM PH5 LAMPEN

Men nu til det sjove! I kan i denne sidste og fjerde advents giveaway simpelthen vinde én af vores lamper – helt præcis dén I ser på billederne. Jeg er selvfølgelig ovenud begejstret for gevinsten. Ikke kun fordi at det er vores hobby, men også fordi at vi selv er virkelig glade for vores egne PH5 lamper (se billeder af dem nederst i indlægget). Alt I skal gøre for at deltage i lodtrækningen om PH5 lampen, er:

 • Skriv en kommentar til indlægget her og fortæl hvor I vil hænge lampen, hvis I vinder (:
 • Følg bloggen på Bloglovin’ lige her og “save” indlægget med det lille hjerte.

Konkurrencen kører både her på bloggen, på bloggens facebookside, og på Instagram, og I kan tredoble jeres chance ved at deltage alle steder. Vinderen trækkes blandt alle deltagerne fredag den 1. januar 2016, og offentliggøres både her på bloggen, på bloggens facebookside og på Instagram. Mange gange held og lykke (:

Til de nysgerrige af jer, vil jeg til sidst lige pointere, at vi for vores PH5 projekt er igang med at etablere et virksomhedsnavn og tilhørende hjemmeside, som jeg løfter sløret for indenfor den nærmeste fremtid.

KONKURRENCEN ER SLUT (:

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

Vind PH5 lampe Vind PH5 lampe Vind PH5 lampeVores PH5-lamper

[ Billeder fra @juliemonberg af vores egne renoverede og moderniserede PH5-lamper ]

110 Comments

 • Mie K

  Nøøøj, det var da den ultimative giveaway :) Den skulle hænge over vores spisebord, da den er så flot og vi ville kigge på den hver dag :)

 • Sabine Schøneberg

  Den skulle helt klart hænge over spisebordet! Vi skal snart igang med ny indretning af spisestuen, hvor planen er, at de gamle ikea-lamper skal ud ;) og så ville det da være fedt med en ny lækker ph i stedet :D

 • Anne K

  Hvis jeg vinder, skal den klart hænge over spisebordet :) En så smuk lampe fortjener en plads, hvor den kommer til sin fulde ret! :)

 • Sarah

  Jeg vil gemme lampen til jeg flytter ind i mit nye hus, og så hænge den over et rundt spisebord :)

 • Lisbeth

  Hvor er I altså bare seje, at I har taget sådan et projekt op. Cool typer!

  Selvom den nok mest passer til et spisebord, så tror jeg at jeg ville hænge den op i vores stue. Lige nu har vi bare en kedelig sag fra IKEA, og vi mangler virkelig en ekstra, så det ville være helt perfekt :)

  Glædelig jul :D

 • Karoline

  Rigtig glædelig 4. advent <3 Nej hvor vil jeg elske at vinde den lampe!! Jeg ville hænge den over mit spisebord, hvor der lige nu hænger en lampe, som på ingen måde fungerer; enten hænger den for lav og gør, at man ikke kan se hinanden, eller hænger den for højt og blænder. Så jeg håber utrolig meget, at jeg vinder den fantastisk fine PH5 lampe, som lige vil passe ind i vores stil!

 • Maibrit

  Den skal da helt klart erstatte min nuværende spisebordslampe. PH-lamper er da indbegrebet af ren hyggebelysning, så den kan da ikke hænge andre steder.

 • Christine Bonde

  WOW, en vild adventsgave! Hvor ville jeg gerne vinde den nu hvor vi ENDELIG har fået noget permanent at bo i i København. Jeg ville elske at hænge den over spisebordet i vores nye stue :-)

 • Connie A

  Den vil jeg vildt gerne vinde :-) den smukke klassiske lampe vil pynte over mit spisebord i stuen

 • Camilla Lawaetz Wimmelmann

  Jeg ville hænge den i vores nye lejlighed (når vi altså lige har fundet den) over spisebordet…

 • Teresa

  Så flot, at I fikser dem så de kan igen blive stjerner i et hjem!
  Vil gerne hænge den i stuen over DJ pulten

 • Stefania E.

  Glædelig 4. advent :) – denne skønhed ville hænge i vores stue, over spisebordet :)

 • pia sroka

  Vi er i gang med at lave nyt og større køkken, jeg vil have lampen hængende over spisebordet som skal stå i køkkenet, den vil passe så fint til det nye køkken, og så jeg ikke lige fået købt en lampe endnu. :)

 • Laura Lykke

  Lampen ville se smuk ud i min nye lejlighed, kunne godt mangle en deluxe lampe, nu hvor budgettet kun rækker til det nødvendige :)

 • Hue Mai

  Nøj, hvor er det en fin præmie her den sidste advent i december :) Min kæreste og jeg er, som du måske har kunne se på Instagram, næsten lige flyttet ind i vores nyindkøbte lejlighed. Vi har egentlig besluttet ikke at skulle have nogen lampe over spisebordet, men er jeg den heldige vinder, så kan jeg love dig for, at den komme op at hænge over spisebordet :)

  Den ville passe så fint ind og jeres ønske om at give aflagte lamper en ny glød, passer så fint med vores lejlighed (fungerede som tørreloft engang), som har fået nyt liv.

 • Nina

  PH5 er klart en spisebordslampe. Det er spændende virksomhedsprojekt I har gang, men som ekstrem PH-entusiast bliver jeg nødt til at påpege, at selvom det røde og blå ikke lige passer ind i den skandinaviske stil har de jo en funktionel betydning. Den røde og blå farve bidrager til at lyset gengives med et varmere lys fra pæren, end hvis den blot er hvid indvendig og udvendig.

 • T. Jensen

  Den ville afgjort få hæderspladsen over mit spisebord, hvor den smukke lampe rigtig vil komme til sin ret :-)

 • Marlene Høj

  Smuk-smuk-smuk! Den skal hænge over vores spisebord :)
  Glædelig 4. søndag i advent <3

 • Nicklas Brix Nielsen

  Hold fest hvor bliver de fine – efter den kærlige pleje.. :)

  Kaster straks et lod med i denne fine advent konkurrence ..

  rigtig glædelig jul ☺

 • Lisa Hansen

  Da mig og min mor lige er flyttet i nyt hus, mangler vi flere lamper rundt i huset. Så jeg ville give denne lampe til min mor og så vil jeg regne med den skal hænge over vores spisebord.
  God jul. :)

 • Maria Ørum

  Hvor er den fin,den skal hænge over mit spisebord i stuen,der mangler jeg noget ordentligt lys :)
  Glædelig jul

 • Mai Nguyen

  Den skal helt klart hænges i stuen! Regner med at flytte om et år, så det ville være fedt med denne smukke lampe :-)

 • Anne

  Når jeg endelig kommer hjem til Danmark efter at have studeret 6 måneder i New Zealand skal jeg til at indrette min lille studielejlighed igen. Jeg vil elske at hænge denne smukke lampe over mit spisebord – en lampe jeg længe har drømt om!

 • Line Jakobsen

  Wauw.. den er simpelthen bare så flot! Hvis jeg er heldig skal lampen hænge på mit kontor, der ville den passe så godt ind!

 • Pernille

  Jeg ville hænge den over mit spisebord fordi PH giver et perfekt lys til spisning og hygge, og fordi den ville kunne erobre hele stuen i et klassisk stiludtryk. Min stue vil føles som ny :)

 • Frk Bjerre

  Wow – det er et godt arbejde i får lavet der… Jeg har allerede 2 PH lamper hængene over mit spisebord og jeg elsker det lys de giver.. Hvis jeg er den heldige vil jeg forære lampen til min storesøster som længe har giver udtryk for at lige præcis den lampe ønsker hun sig.. Hende og manden er lige flyttet i hus, så det kunne være en kærkommen indflyttergave..

 • Camilla A

  Hold op, hvor er den bare flot!
  Jeg har længe ønsket mig en ny spisebordslampe, så den skal helt sikkert hænge der, så jeg kan beundre den hver eneste dag. :-)

 • Pernille L

  Jeg har altid drømt om denne lampe, så den vil få den fineste plads over mit spisebord i spisestuen, hvis jeg er så heldig! :-)
  Rigtig glædelig jul!

 • Amanda Sølyng

  Kære Julie,
  Super sejt projekt du og din kæreste har med at istandsætte PH-lamper.
  Min kæreste og jeg er lampenørder, og vi elsker PH-lampen. Jeg tænker, at den vil være vildt smuk over vores flygel eller over spisebordet. Det er jo svært at vurdere, før man har den i hænderne.
  Ønsker dig en glædelig jul.
  Knus!

 • Clara Ø

  Jeg skal inden længe til og flytte hjemmefra, og den smukke PH5 Lampe ville passe perfekt over spisebordet i min kommende lejlighed. Jeg krydser fingre! God jul herfra :)

 • Chatrine

  Hej Julie : )
  Mega flot arbejde I har lavet med de klassiske PH-lamper. Jeg er helt vildt med lamperne i den hvide farve, så hvis jeg var heldig, at vinde skulle lampen hænge over mit spisebord. Her ville den lyse rummet op og være kunst på samme tid. Jeg leder i forvejen efter en lampe hertil, så det ville være perfekt. Glæder mig til at se mere til dit/Jeres arbejde
  De bedste hilsner

 • Mai O.

  Den er SÅ smuk. Og aldeles tidløs. Jeg ville – ganske uoriginalt, men aldeles voldsomt dejligt ville det være – hænge lampen over vores spisebord!

 • jenny clausen

  wow sikke en drømmepræmie!!! den skulle hænge over min sofabord hvor der pt intet lys er. Krydses hvad krydses kan!!! glædelig jul!

 • Julie

  Som så mange andre ville jeg hænge den over spisebordet. Så kan den også snart komme med til min nært forestående, første ikke-studiebolig :)

 • Åse Lejbølle

  Den skal hænge over spisebordet hos min store søn, der er ved at flytte hjemmefra :-D

 • Nina

  Ih den minder mig om mit barndomshjem, vi havde sådan en hængende lige over spisebordet. Jeg ville også skifte min nuværende spisebordslampe ud med denne skønhed, hvis jeg altså var så heldig.

  Total nostalgi. Og så fint du har pyntet den.

 • mette W.

  Jeg skal flytte hjemme fra snart, det ville være det bedste indflytningsgave. Det kunne simpelthen være det fedeste!

 • Christian

  Uha, jeg ville give den til min kæreste, som har fødselsdag her d. 30 december, som en ekstra gave. Så må hun vælge, hvor den skal hænge.

 • Michelle Rønn Dyrmose Kristensen

  Den er så flot! Eftersom jeg kun bor på et værelse skal den hænge der istedet for den lampe der han der da jeg flyttede ind :)

 • Julie Rasmussen

  Wauw, hvor er den flot og noget mere spændende at kigge på end netop den standard blå eller røde udgave. I mit barndomshjem var der flere PH-lamper, så for mig symboliserer de både hygge, varme og følelsen af “hjem”. Vi har i min familie altid brugt meget tid ved spisebordet, hvor vi har snakket til langt ud på aftenen – en tradition jeg har videreført til min egen familie. Derfor vil denne lampe også få en plads præcis dér, over spisebordet.

 • Katrine

  Hvor er den flot, og så ligner den ikke alle de andre. Jeg er vokset op med PH5, men ønsker mig alligevel min egen :-)

 • Marianne Juhl

  den fedeste præmie
  Krydser fingre
  Den skal hænge i mit lille landsby hus jeg snart flytter ind i

 • Anni

  Så flot! Hvis jeg bliver den heldige vinder, vil jeg hænge den over spisebordet i stuen. Så er der nemlig udsigt til den fra flere forskellige steder :)

 • Hanne K

  Den fine lampe, vil jeg give til vores datter. Hun vil gerne have en PH-lampe til at hænge over det teaktræsbord, som hun arvede efter min Far, som døde af kræft for et år siden. Hun vil bliver ovenud lykkelig, da hun og hendes mand er på SU.

  Krydser fingre.

  Kh
  Hanne

 • Betty Jacobsen

  Den skal hænge over spisebordet, hvor der lige nu hænger en gammel lampe, som har set bedre dage.

 • Marie Louise Christiansen

  Hvis vi er så heldig at vinde skal den hænge i vores stue og sofabordet. Jeg krydser alt og håber jeg bliver den heldige og deltager selvfølgelig også på IG. Godt Nytår✔️

 • Gitte Dideriksen

  Wauv en lækker præmie, hvis jeg vinder den, skal den hænge over spusebordet. HÅBER;)

 • Anette

  Fantastisk fin gave ♥♥♥ Den skal hænge over mit spisebord, der bliver den meget smuk ♥♥♥

 • Lis Vinter

  Hvor er den flot, hvis jeg skulle være så heldig at vinde, skal den hænge over mit spisebord.

 • Camilla Hovej

  Hvor er den bare smuk <3 Den skulle helt sikkert hænge over mit spisebord og så skal vi da lige investere i en mere :D

  Hvor er det bare fedt at I giver lamperne nyt liv – jeg elsker at der bliver gjort op med brug og smidt væk samfundet <3

  Rigtig godt nytår :)

 • Camilla K. Olesen

  Shit, hvor er den smuk, og hvor er du og din kæreste altså bare dygtige. Jeg er vild med, at I giver brugte lamper nyt liv – det har godt nok charme! :) Vinderen får da den absolut bedste start på år 2016 tænkeligt <3 :) Man kan kun håbe..

  Jeg ville hænge den smukke lampe over vores "køkkenø" i min kærestes og mit alrumskøkken (køkken og stue i ét)… Men den vil nok komme endnu mere til sin ret, når vi flytter i hus ;)

 • Anette Aarup Frandsen

  Rigtig glædelig jul og godt nytår
  Lampen skulle da hænge over spisebordet i min stue ❤

 • Birgitte Kyhne

  Den smukke PH5 lampe vil bringe stor glæde over mit spisebord hvor jeg mangler en flot klassisk lampe!! Den er så Fin :-) Hvor er i bare søde at forkæle jeres følgere og sprede ekstra nytårsglæde. :-) Jeg Sender Endnu en deler rundt for at sprede budskabet om JulieMonberg.dk :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *