Anbefalinger,  Hverdag & eventyr

7 MAGISKE JULEFILM

Hej derude. En af de ting, der virkelig kan få mig i julestemning, det er gode julefilm. Julefilm fyldt med stemning, kærlighed og magi. For mig er julen det helt rette tidspunkt at se gode film på. Desværre er der nok mange, der ser juletiden som en stressende tid, hvor der skal laves pakkekalendre, købes gaver og pakkes gaver ind, planlægges og arrangeres. Og de ting skal selvfølgelig også gøres, men jeg synes, at det er så vigtigt at give sig selv tid og nyde julen. Jeg vil i hvert fald nyde den og jeg vil nyde at have tid – tid til f.eks. at se en god julefilm, der fylder én med glæde og spænding.

Jeg har samlet syv af de film, jeg absolut skal se i juletiden. I kender sikkert dem alle sammen, da flere af dem efterhånden er ved at være ægte juleklassikere. Men uanset hvad, så håber jeg, at de seks film kan inspirere jer til at smække en god julefilm på en aften i den kommende tid. God fornøjelse!

Polarekspressen

Polarekspressen er en animationsfilm fyldt med magi og ægte julestemning. Den handler overordnet om troen – børnenes tro på julemanden og julemagien. Dét i sig selv er bare et fantastisk emne. Fordi hvad er mere fascinerende end et barn, der virkelig tror på julens karakterer og univers? Hele fortællingen er simpelthen så fin, eventyrlig og fylder én med boblende glæde og spænding.

Harry Potter og de vises sten

Harry Potter og De Vises Sten er ikke en decideret julefilm, men magisk dét er den. Og for mig er Harry Potter nærmest indbegrebet af december måned. Jeg husker tydeligt de år, hvor der hver december var præmiere på en ny Harry Potter film i biografen, og min familie og jeg tog afsted for at se filmene. Vi var spændte og det var altid en magisk oplevelse at blive så opslugt af troldmandsuniverset. Harry Potter og De Vises Sten er i mine øjne den mest eventyrlige og juleagtige af Harry Potter filmene – og jeg husker hvordan Hogwarts fyldes med et fint lag sne i filmen.

The Holiday

The Holiday er indbegrebet af en ægte kærlighedsfilm – den er så romantisk og samtidigt livsbekræftende. Fyldt med glæde! Hvis I endnu ikke kender filmen, så er I nødt til at se den i aften. Jeg lover jer, at I kommer til at sidde med et smil på læben og knuge jeres tæppe. Husk at have jeres kæreste tæt på, fordi I får lyst til at give ham et ekstra kys. Helt kort handler filmen om to kvinder, fra vidt forskellige kår, der bytter hus i vintertiden, og så dukker kærligheden op på magisk vis. Pladder romantisk og ultra stemningsfyldt!

A Christmas Carol

A Christmas Carol er et juleeventyr skrevet af Charles Dickens helt tilbage i år 1843. Animationsfilmen her er en genfortælling af den klassiske roman, og er fra år 2009. Jeg har efterhånden set den en del gange, og jeg tvivler simpelthen på at jeg nogensinde bliver træt af den – fordi det er virkelig et ægte juleeventyr. Grundlæggende handler historien om en sur og bitter mand, der ikke er glad for julen – han mener, at julen er noget pjat. Men et spøgelse tager ham på en rejse, som på magisk vis får “tryllet” mandens venlige og glade væsen frem igen. God, god julefilm, der minder én om at tænke positivt og huske på de gode stunder.

Love Actually

Love Actually er på mange måder lidt for amerikansk til at gå under kategorien “en magisk julefilm”. Men helt ærligt hvem kan ikke lide en film, hvor man følger forskellige par, der forelsker sig? At filmen så ovenikøbet foregår i juletiden sætter prikken over i’et, og gør filmen til en virkelig glædesbombe. Filmen fylder én med håb og lykke, og sikrer at smilet kommer frem. Det er en hyggelig, sød og simpel julefortælling om kærlighed og de udfordringer, der kan følge heraf. Julen er jo kærlighedens fest!

Frozen

Frozen er den nyeste af de syv film og den behøver vidst ikke helt vildt meget forklaring. Bare titlen “Frozen” gør, at det er en film, der selvfølgelig skal ses i juletiden. Og snemanden Olaf må være den sødeste julekarakter nogensinde. Udover at filmen indeholder de fineste karakterer, så er det animerede univers ubeskriveligt smukt – og dét i sig selv er også grund nok til at se filmen. Jeg forstår ærligt talt godt alle de små piger, der er fuldstændig betagede af Elsa og udelukkende ønsker sig Elsa-ting i julegave. Jeg ville selv gøre det samme, hvis jeg var 20 år yngre. Hun er jo så smuk og magisk!

Tror du på julemanden?

Tror du på julemanden? er en hyggelig og eventyrlig julefilm – den første i rækken af tre. Og denne er i mine øjne klart den bedste. Er det ikke oftest sådan? Julemanden er omdrejningspunktet for filmen, og hvad er mere julet end selve julemanden? Filmen starter med, at julemanden falder ned fra taget på et almindeligt hus, hvor en far bor med sin søn. Faren ifører sig julemandens dragt og begynder hurtigt at transformere sig til julemanden; han får flere kilo på sidebenene og gror sig et stort hvidt skæg. Han forsøger at kæmpe imod men uden held og må, til sin søns store glæde, til sidst overgive sig – mon ikke han er den rigtige julemand? En god og julet fortælling om julemanden, nordpolen og julemandens hjælpere.

Som filmene sikkert også afspejler, så synes jeg, at december måned er en måned, hvor vi skal give os selv lov til at finde vores barnlige side frem, og hygge os med at se et hav af magiske julefilm. Hvilke julefilm elsker I at se i december måned?

OBS! Husk at deltage i adventskalenderen – den anden låge er åben, og I kan vinde en smuk lædertaske fra MARKBERG. Deltag lige her.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *