Aftensmad,  Anbefalinger,  Anmeldelser,  Hverdag & eventyr

PÅ BESØG HOS RESTAURANT PIHLKJÆR # 1

Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær

Indlægget er sponsoreret af Restaurant Pihlkjær

I en lille, hyggelig og charmerende baggård i Mejlgade i Århus ligger fiskerestauranten Restaurant Pihlkjær, der er ejet af kok og tidligere fiskehandler Henrik Pihlkjær. For nogle dage siden var jeg så heldig, at få lov til at følge lidt med på sidelinjen en eftermiddag og aften i restauranten. Det var en sjov og enestående oplevelse! Jeg har aldrig før oplevet livet “bagom” en restaurant, da jeg altid “blot” har været almindelig middagsgæst. Både Henrik og resten af dét restaurant-team, der var på arbejde den dag, jeg besøgte restauranten, var ualmindeligt imødekommende og fyldte mig i den grad med en god oplevelse. Jeg fik lov til at trisse rundt i selve restauranten, men også i køkkenet, oplevede hvordan maden blev tilberedt, fik et indblik i alle forberedelserne op til gæsternes begyndende ankomst omkring kl. 17:30, planlægningen af hvilken vin, der skulle serveres den pågældende aften og stemningen.

RESTAURANTEN, KØKKENET & EN MADOPLEVELSE

Mit besøg har jeg valgt at dele op i tre individuelle indlæg; indlægget her har fokus på selve restauranten og den stemning, restauranten huser, i det næste indlæg vil jeg tage jer med i køkkenet i Restaurant Pihlkjær og det sidste indlæg vil handle om den udsøgte middag, min kæreste og jeg havde fornøjelsen af at nyde som afslutning på en god dag. Restauranten fortjener i allerhøjeste grad lidt omtale, fordi i mine øjne har den noget ganske særligt over sig.

DET SÆRLIGE VED RESTAURANT PIHLKJÆR

Hvad der ifølge Pihlkjær selv er det særlige ved restauranten, er: “… at vi laver alt selv. Alt! Det er fra fonder til sylteting. Vi dyrker selv vores grøntsager. Vi har vores egne kvæg. Vi har grøntsager på bordene i stedet for blomster. Og så lever og ånder vi for det.” (Pihlkjær, 2015). Derudover er min personlige oplevelse, at noget af dét der desuden er med til at gøre restauranten særlig, er den stemning og atmosfære, som både bygningen, hvori restauranten har til huse, interiøret og personalet er med til at skabe. Når man træder ind i restauranten, som foruden køkkenet, udgøres af ét rum, fornemmes en rolig, afslappet og hjemlig atmosfære. Der er ægte tæpper på gulvet, lavloftet, Madam Blå kaffekander i vindueskarmene, lammeskindstæpper på stolene, åbent køkken, hvor man som gæst kan følge lidt med i kokkearbejdet, en indrammet håndtegning af Mejlgade i år 1969, som er gaden hvori restauranten ligger, og glaskrukker med blandt andet tørrede svampe (svampe som selvfølgelig samles af kokkene selv).

Til trods for kokkenes fornemme evne til at tilberede råvarer og sammensætte suveræne retter, og særligt Pihlkjærs lange erfaring, som han påbegyndte allerede som 14-årig, emmer stedet helt overordnet af at være uhøjtideligt og varmt. Restaurant Pihlkjær er en restaurant, hvor det tydeligt fornemmes, at det er lysten og passionen, der driver værket. Nu vil jeg give billederne det sidste ord, og så kan I glæde jer til at komme med i Restaurant Pihlkjær-køkkenet én af de kommende dage – det er en charmerende og æstetisk oplevelse!

Har I besøgt restauranten i Århus?

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *