Drikke,  Hverdag & eventyr,  Opskrifter

BOBLENDE NYTÅRSDRINK

Julen er ovre og nytåret er lige om hjørnet ♡ Har I haft en go’ jul? Vi er landet herhjemme efter dage hos både mine og Jespers forældre. Juleaften holdte vi hos Jespers forældre og det meste af første og anden juledag fladede vi ud hos mine forældre. Julen og hele december måned er fløjet afsted og jeg er ærgerlig over, at det er ovre. December er min absolutte yndlingsmåned. Så jeg forsøger at holde en smule fast i julen bare lidt endnu. I går spiste vi det sidste risalamande og juletræet står stadig med lys i stuen. Det nyder jeg!

Men senest lørdag skal vi have træet ud, så vi kan gøre klar til nytåret på søndag. Jeg er så småt begyndt at forberede fejringen af det nye år. Vi får et hold gode venner på besøg og skal være nytårsværter. Heldigvis er det yderst overskueligt. Maden (læs: sushi’en) bestiller vi udefra og vores venner sørger for kransekage. I går handlede Jesper og jeg lidt go’ champagne og hvidvin, snacks og pynt. Så vi er faktisk allerede ved at have styr på det meste. Det er godt. Det er virkelig vigtigt for mig, at det bliver en aften, hvor vi kan slappe af og nyde, i stedtet for at skulle stå i køkkenet og stresse.

Én af de eneste ting, jeg dog manglede at få styr på, var velkomstdrinken. Men den er der styr på nu. Og jeg tænkte derfor, at jeg lige ville dele opskriften på dén nytårsdrink, jeg har valgt at servere. Måske skal I også være værter og mangler en god og nytårsagtig drink at servere. Her er i hvert fald et forslag til en smuk og boblende nytårsdrink

Nytårsdrink

Nytårsdrink

Hvis I beslutter jer for at servere den her drink, så skal I være opmærksomme på, at dén brombærsirup, der skal i, gerne skal laves en dag i forvejen eller tidligt på dagen for servering, så den kan nå at køle helt af inden, den skal i drinken.

Dét skal I bruge til at lave brombærsiruppen:

2 dl brombær (jeg brugte frosne brombær)
1 dl vand
1 dl sukker

Sådan laves brombærsiruppen:

Bring brombær, vand og sukker i kog i en lille gryde. Skru ned for varmen og lad simre i 15 minutter indtil brombærrene er møre og massen har en rødlig farve. Tag gryden af varmen og dræn/si massen, så I står tilbage med en klar sirup. Sæt på køl.

Dét skal I bruge til én drink:

Sukker (gerne rørsukker) til kanten af champagneglasset
2 cl gin (skær gerne ned på mængden, hvis du ikke ønsker for stærk en smag)
Champagne (sørg for at den er kold)
1 cl brombærsirup
2 friske brombær
Én kvist frisk rosmarin

Sådan mikses drinken:

Først skal I lave sukkerkanten. Og her kommer et seriøst godt trick! Brug smør. Tag en lillebitte mængde smør mellem tommel- og pegefinger og kør fingrene rundt på den øverste del af glasset. Vend derefter glasset på hovedet i en bunke sukker og kør glasset let rundt. Et voilà – fin sukkerkant, der holder. Nu skal selve drinken blandes. Put de friske brombær i glasset. Hæld derefter gin i og fyld glasset næsten helt op med champagne. Hold glasset lidt skråt og hæld siruppen forsigtigt ned langs den ene side af glasset. Top til sidst med en kvist rosmarin for at give det sidste finish.

Skål og godt nytår!

Har I styr på nytårsfejringen? Hvordan skal I fejre det nye år? Skal I være værter eller gæster? Skal I feste til den lyse morgen eller hopper I på hovedet i seng, når raketterne er fyret af?

Hvis I mangler yderligere inspiration til gode nytårsdrinks, kan jeg anbefale jer denne superlækre og anderledes Mojito eller dette Gin-Tonic-miks, der går for at være verdens bedste Gin & Tonic. Og jeg er ikke uenig!

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Nytårsdrink Nytårsdrink

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *