Bøger
Anbefalinger,  Ferie

Bøger, jeg skal læse i min sommerferie

Sommerferie rimer for mig på “bøger” og “læsetid”. Derfor får I her en liste over de bøger, der skal med mig på sommerferie. Godt nok er antallet af sider, jeg får vendt over sommeren, blevet noget færre efter, at jeg er blevet mor. Men det betyder ikke, at jeg nyder læseriet mindre. Tværtimod.

Nu er det en ægte luksus, når jeg har en sammenhængende time eller to, hvor jeg kan fordybe mig i en bog. Åh, hvor jeg elsker, værdsætter og glæder mig til det! Ofte er jeg også god til at læse en halv times tid inden sengetid, når vi er på ferie. Det kniber dog at få det gjort i hverdagen. Jeg ved ikke hvorfor? Sikkert på grund af træthed. Men det er jo ellers i hverdagen, at vi virkelig bør prioritere at give os selv de små “pauser”.

Bøger

Her får I de tre bøger, som får en plads i min kuffert og som udgør min sommerferielæsning. Jeg ved endnu ikke helt, hvilken én af de tre, jeg skal tage hul på først. Måske jeg er klogere på den sag, når jeg har skrevet de tre små bogbeskrivelser til jer. Lad os se, om jeg ikke kan tage en beslutningen i bunden af indlægget.

Millionæren fra Singapore af Kevin Kwan

Jeg har efterhånden hørt en del godt om trilogien Crazy Rich Asians, hvoraf Millionæren fra Singapore er første bind. Den skulle være humoristisk og fyldt med drama og asiatisk kultur. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at den skulle være en del af stakken. Og læg så lige mærke til det fine bogomslag!

På bogens bagside står der: Da Rachel Chu og Nicholas Young falder for hinanden i New York, ved hun ikke, at han er en af Singapores mest eftertragtede unge mænd. Men da han inviterer hende med til sin hjemby for at deltage i et bryllup, går det langsomt op for Rachel, at Nicholas muligvis er mere end bare almindeligt velhavende. Faktisk er han stinkende, stenhamrende rig, som man kun kan være det i Singapore. Under besøget møder Rachel Astrid, it-pige extraordinaire, Eddie, hvis familie nærmest bor på siderne af Hong Kongs sladderblade, og Eleanor, Nicks indflydelsesrige mor, som har meget stærke meninger om, hvem hendes søn bør, og absolut ikke bør, gifte sig med. Du finder bogen på SAXO her (reklamelink).

Tilstå af Colleen Hoover

Jeg har tidligere læst Colleen Hoovers Det ender med os med stor fornøjelse. Jeg slugte den faktisk, da jeg først kom i gang. Hoovers bøger er letlæselige kærlighedsromaner og passer perfekt til en sommerstund på liggestolen under parasollen.

På bogens bagside står der: Auburn Reed har mistet alt, der betyder noget for hende. I sin kamp for at genopbygge sit ødelagte liv har hun planlagt alt ned i mindste detalje, hun er ambitiøs og styrer målrettet mod sine drømme. Da hun søger job i et atelier i Dallas, møder hun den karismatiske kunstner Owen Gentry, hvilket vender op og ned på alt. For en gangs skyld tager Auburn en chance og lader hjertet og følelserne bestemme, men hun finder langsomt ud af, at Owen skjuler noget fra sin fortid. Sandheden kan have store konsekvenser for Auburn. Hvis forholdet skal reddes, må Owen tilstå. Du finder bogen på SAXO her (reklamelink).

Folkets skønhed af Merete Pryds Helle

Romanen er vinder af både De Gyldne Laurbær 2016 og Politikens Litteraturpris 2016, og har fået virkelig flotte anmeldelser. Bogen, der efter sigende skulle tegne et unikt portræt af Danmark gennem det 20. århundrede, har fanget min opmærksomhed og jeg kan mærke, at jeg glæder mig virkelig meget til at dykke ned i den.

På bogens bagside står der: Marie vokser op på Langeland i 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen rejser de til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt. Folkets skønhed er Merete Pryd Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie. Du finder bogen på SAXO her (reklamelink).

Læs også: Min sommerferielæsning 2018.

Bøger

Jeg synes altid det er en særlig følelse, når jeg tager hul på en ny bog. Det betyder nye oplevelser og en ny verden. Og jeg må sige, at jeg virkelig glæder mig til at tage hul på hver og én af disse tre. Jeg tror faktisk, at jeg har tre ret gode bøger foran mig. Så hvilken én skal jeg kaste mig over først? Jeg tror altså det bliver Millionæren fra Singapore – den har jeg set frem til i lang tid. Det må blive den!

Har I styr på jeres sommerlæsestakken? Hvilke bøger skal I fordybe jer i over sommeren? Måske I har nogle anbefalinger, som skal tilføjes til min læseliste? Sidst men ikke mindst vil jeg ønske jer god læselyst!

Læs også: Bøger, du bør læse i din ferie.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *