Aftensmad,  Anbefalinger,  Ferie,  Hverdag & eventyr

DATE NIGHT: RESTAURANT ME|MU

Restaurant MeMu

Endelige kommer her (langt om længe) et indlæg. Jeg har desværre været ramt af migræne igen igen, men er nu ved at komme til overfladen igen. Sikke en lettelse. Det har været en lidt (for at sige det mildt) træls måde, at starte mine 10 dages ferie på, men i det mindste har jeg haft fri. Nok om det – dét jeg vil dele med jer i indlægget her, er en madoplevelse, som Jesper og jeg havde i fredags.

I anledning af 4 års kærlighed havde Jesper inviteret mig ud at spise på Restaurant Me|Mu i Vejle, og her er hvad ejerne, der i øvrigt er mand og kone, selv skriver om konceptet for restauranten:

“Konceptet på Me|Mu er enkelt. Vores fokus ligger på vin og gastronomi. Alt overflødigt er skåret væk. Maden tilberedes med største omhu og vinene er nøje udvalgte. Vi bruger kun råvarer af højeste kvalitet, godt hjulpet på vej af moderne teknik og know how. På Me|Mu er den rene smag og friske råvarer i centrum. Vi serverer smagsoplevelser som udfordrer og beriger i afslappede rammer.” (Restaurant Me|Mu).

Den beskrivelse lever virkelig op til virkeligheden. Det var en fantastisk mad- og vinoplevelse, og billederne taler næsten for sig selv. Retterne var en sand fryd for øjet (og smagsløgene), og vi sad i længere tid og beundrede de flotte anretninger inden vi “ødelagde” værkerne. Vinene var perfekt afstemte til de enkelte retter og bare helt igennem delikate. Forretten bestod overordnet af små kammuslinger og en salt koldskål, der blev hældt ud over retten efter, at den var blevet præsenteret. Det var så luksuriøst og elegant, og smagte formidabelt. Hovedretten var sommerbuk med en kraftfuld kantarelsovs – det smagte så eminent godt, og Jesper kommenterede efter, at have taget den første bid, med: “Jeg tror, at jeg uden lyv kan sige, at det her er det lækreste og møreste kød, jeg nogensinde har smagt!”. Han var i himlen og jeg var det samme. Uhm! Til sidst fik vi en virkelig lækker dessert, hvor hovedingrediensen var rabarber. Nederst lå en bund af friske rabarber hvorpå der lå den lækreste hvide chokoladeis. De to dele blev holdt sammen af en rabarbergelé drysset med hvid chokolade. Det var en perfekt kombination af både friskt, surt og sødt. Meget gennemført!

Desuden er det værd at nævne, at servicen er virkelig god og det er tydeligt, at der bliver kræset for både mad, vin og kunder. Restauranten er forholdsvis lille – jeg vil skyde på, at der er plads til omkring 25 gæster, og atmosfæren er, som de selv beskriver, afslappet. De er yderst professionelle, og det er tydeligt, at ejerne, Mette (tjener og sommelier) & Michael Munk (kok), tidligere har erfaring fra steder som D’Angleterre, Munkebjerg Hotel i Vejle, Dragsholm Slot og Geranium. Jeg giver i den grad restauranten mine varmeste anbefalinger, og hvis I nogensinde kommer forbi Vejle, vil jeg virkelig foreslå jer, at bestille bord på Me|Mu – det er en virkelig god oplevelse! Jeg er så glad for, at Jesper inviterede mig derind og jeg er sikker på, at det ikke er vores sidste besøg. Næste gang har jeg lyst til at prøve retter fra deres frokostmenu, der ligesom aftenmenuen lyder udsøgt! Haps.

Jeg nyder virkelig gode restaurantbesøg, men desværre er det alt for sjældent, at vi tager ud at spise. Til gengæld nyder jeg det netop derfor endnu mere, når det sker! Er I gode til at tage ud og spise, og på den måde få nye madoplevelser? (:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *