Bolig,  Hverdag & eventyr,  Tankemylder

DÈT GLÆDER JEG MIG TIL VED LANDSBYLIVET

Villa Athene

Hej folkens. Nu har vi boet i vores nye hus og dermed i den lille landsby i en god uges tid, og det er stadig helt nyt for os. Derfor kommer her indlægget om, hvad jeg glæder mig til ved landsbylivet og dét at flytte i hus generelt. Hvis I endnu ikke har læst indlægget om, hvad jeg vil savne ved bylivet, så kan I gøre det lige her.

Men nu til alt det positive … dét glæder jeg mig til ved landsbylivet:

Pladsen og luft under vingerne. 

Mere privatliv, når vi befinder os hjemme. Ingen over- og underboer.

At jeg kun kan skyde skylden på mig selv, hvis der er beskidt i entreen (mit perfektionistiske jeg hadede vores altid beskidte lejlighedsopgang og det påvirkede virkelig min lyst til at invitere gæster).

At pladsen “tillader” og muliggør mere end to gæster ad gangen. Jeg glæder mig f.eks. helt vildt meget til, at kunne invitere både familie og venner til hyggelige grillaftener på vores terrasse næste sommer.

At få en have! Og en pejs (en pejs bidrager i min optik i dén grad til hyggen i et hjem)! Og en opvaskemaskine! Og en vaskemaskine og tørretumbler! (Vi har I alle vores år i lejligheden vasket tøj ved mine forældre på grund af jordens dårligste vaskefaciliteter).

At kunne følge endnu mere med i årstiderne (haven i vores nye hus fortsætter nærmest ind i stuen, så vi får helt sikkert en bedre føling med vind og vejr).

Dén nærhed og imødekommenhed, jeg har en idé om, eksisterer i en mindre by, hvor alle mere eller mindre ved, hvem hinanden er.

At postbudet og brugsuddeleren formegentlig bliver kendte ansigter og at vi lige så vel bliver kendte ansigter for dem. Dét er altså lidt hyggeligt.

Følelsen af, at ens identitet bliver stærkere i en lille landsby, hvor man ikke blot er én i mængden.

At skabe og opbygge de bedste og tryggeste rammer for vores lille nye familie.

At få et større køkken, der rent faktisk giver mig lyst til at lave mad og eksperimentere lidt mere på madlavningsfronten.

At kunne dyrke vores eget frugt og egne grøntsager i haven/drivhuset.

At få et soveværelse, hvor sengen ikke står klemt op i det ene hjørne. Det bliver en fornøjelse, at ingen af os skal møvre os ned i fodenden for at komme ud af sengen.

Indretningen af vores nye hjem!

At lære lokalområdet at kende og finde de bedste og skønneste gåruter til barnevognstrilleri.

At komme tættere på Vejle, som er en by, jeg virkelig godt kan lide.

At eje sammen med Jesper.

Som I nok kan fornemme glæder jeg mig virkelig meget til vores landsbyeventyr. Vi har drømt om at flytte i hus de seneste år og endelig er det sket! Det er stadig super uvirkeligt, at det er VORES hus og at vi kan gå ud i VORES have og plukke æbler. I går holdte vi fødselsdag for Jesper, der fyldte år. Huset var fyldt med både voksne, børn og babyer, og det var en succes. Jeg er så glad for, at vi endelig har rammerne til, at kunne invitere ikke bare to ad gangen, men hele familien og hele venneflokken – det er i hvert fald ikke sidste gang, at det sker! Og jeg glæder mig så meget til alle de gode stunder, der skal finde sted i vores nye hjem (:

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *