Hverdag & eventyr,  Tankemylder

DÉT VIL JEG SAVNE VED BYLIVET

Husejere og sushi

I torsdags fik vi nøglerne til vores nye hjem (stadig uvirkeligt!). Efter nøgleoverdragelsen spredte vi et tæppe ud på gulvet i vores nye stue, tændte et par stearinlys og fejrede, at vi nu helt officielt var husejere, med sushi, kys og skål. Det var en underlig og surrealistisk følelse at sidde dér i mørket. Vi havde lige sagt farvel til sælgerne, hvor det var os, der stod i indgangen til huset og dem, der trissede hen til bilen. Selvom vi var jublende glade, var det meget, meget svært at forstå, at det var os, der skulle blive tilbage. At det nu var vores hus!

Men det er vores hus og på lørdag flytter vi ind. Det vil sige, at vi kun har tre dage tilbage i lejligheden. Hamrende mærkeligt! Det er her, vi har boet de seneste 5,5 år og det er lejligheden, der, lige nu, er vores hjem. Muremestervillaen “Athene” skal vi først til at gøre til vores hjem. Ikke at det bliver vanskeligt, overhovedet. Fordi det er et fantastisk hus og jeg glæder mig, mere end jeg kan beskrive, til, at skulle starte vores liv som lille ny familie i netop dét hus.

Dét der bliver den største omvæltning – foruden dét faktum, at vi går fra 65 lejede kvadratmetre til 205 ejede kvadratmetre – er, at vi flytter fra en større by, Kolding, til en lille landsby, hvor alle, mere eller mindre, formegentligt kender hinanden og hvor et butiksudvalg er stort set ikke-eksisterende. Dét bliver underligt og det er noget, jeg uden tvivl skal vænne mig til. Ikke at jeg er skræmt af det, men fordi hverdagen bliver en anden. Derfor tænkte jeg, at jeg vil lave en liste over de ting, jeg på nuværende tidspunkt tror, jeg vil komme til at savne ved bylivet og ligeledes en liste over de ting, jeg glæder mig til ved, at skulle flytte i hus i en lille landsby. På den måde kan jeg, når vi har boet i huset i et stykke tid og vænnet os til vores nye liv, tage listerne frem og reflektere over, om skiftet fra by til “land” nu også har været som forventet.

Den første liste – “Dét vil jeg savne ved bylivet” – kommer her:

Det lille stenkast hen til den ganske velassorterede gågade.

Koldings fine og charmerende julebelysning.

Gåturene ved Koldinghus og Slotssøen.

De spontane caféture med både Jesper og mine veninder.

Den korte afstand til de af vores venner, der også bor i Kolding.

Take Away-mulighederne. Helt konkret Bar’Sushi, TasteIt (sandwichbar) og Muums (juicebar).

Muligheden for togtransport fra byen.

Lagkagehuset på den anden side af vejen!

Lejligheden, på sin vis. Jeg boede i lejligheden, da jeg mødte Jesper, vi flyttede sammen i lejligheden, studerede, fik job, blev forlovede, og størst af alt var det i lejligheden, vi en dag i marts 2016 stod med en positiv graviditetstest i hånden. Lejligheden har kort sagt været rammen om en masse betydningsfulde minder.

De ganske, ganske få krybdyr (myg, fluer, edderkopper), der formår at finde vejen op og ind i en lejlighed på 1. sal midt i byen.

Selvom der er ting, jeg formegentligt vil savne ved bylivet, så er jeg heldigvis ikke i tvivl om, at listen over de ting, jeg glæder mig til, ved at skulle flytte til landsbyen og i hus, er længere. Den liste får I én af de kommende dage (:

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *