Bolig,  Boliginspiration,  Interiør,  Nye køb,  Tankemylder

DRØMMEN OM ET SOVEVÆRELSE

Soveværelse


| Soveværelsesbilleder fra Pinterest og persisk tæppe herfra (billige alternativer her og her) (affiliate links) |


I går købte Jesper og jeg en ny seng. En ny seng er særdeles tiltrængt. Vi har i lang … alt for lang … tid sovet dårligt på den seng, jeg fik for måske 10 år siden. Den er ultra slidt og har ikke længere en topmadras. Det har den ikke haft det sidste halve til hele år. I et forsøg på at få sengen til at holde bare lidt længere købte vi nemlig en ny topmadras for et års tid siden – en skum-Tempur-lignende madras. Det kunne vi slet, slet ikke forene os med, og den blev meget hurtigt solgt, så nogle andre kunne få glæde af den nye madras. På det tidspunkt havde vi selvfølgelig smidt den gamle topmadras ud, og vi blev enige med hinanden om, at det næsten ville være dumt, at gå ud og købe endnu en ny topmadras. Derfor har vi bidt tænderne sammen … eller i starten synes vi faktisk, at vi lå ok uden topmadrassen. Men det gør man jo ikke! Og sengen er så slidt, at den på midten buler godt og grundigt nedad. Så vi ligger altid skråt.

Men nu skal det være slut med dårlig sovekomfort. Så, som sagt, købte vi i går endelig en ny seng. Det er sgu et svært køb. Men jeg håber, at vi har valgt det rigtige – heldigvis er der dén sikring, at vi i 30 dage har mulighed for at ombestemme os, hvad angår hårdheden. Udseendemæssigt er den lysegrå med mørke træben – det var dén kombination, vi synes var mest elegant. Vi har købt et sengegærde med, som giver et lidt mere eksklusivt look. Jeg tror det bliver rigtig fint, og jeg glæder mig enormt meget til den bliver leveret i starten af marts.

FRA INTETSIGENDE SOVEKROG TIL LUFTIGT SOVEVÆRELSE

En ny seng fører nye drømme med sig. Og jeg kan ikke lade være med at drømme om, hvordan vores soveværelse – med sengen – skal se ud dén dag, vi finder et nyt hjem. Apropos nyt hjem, så synes jeg, at jer der, ligesom min kæreste og jeg, leder efter ny bolig, skal holde øje med bloggen senere i dag. Men mere om det senere! I dag har vi et ret kompakt soveværelse, der både fungerer som, ja soveværelse, kontor og garderobe. Vores seng er mast helt op i en krog. Det er den eneste måde, den kan stå på. Og det bliver ikke anderledes, når vi får den nye seng, fordi den har vi købt med ekstra længde. Derfor ser jeg så meget frem til, at vi en dag får et decideret soveværelse, hvor sengen kan stå frit og hvor vi kan have et sengebord på hver side. Dét rum glæder jeg mig helt vildt meget til at skulle indrette en dag – det skal være noget helt andet end den intetsigende sovekrog, vi har i dag. Lige nu drømmer jeg om lyse trægulve, dusede farver, en farverig væg, et smukt persisk tæppe, store puder, og generelt bare luft.

Hvordan ser jeres drømmesoveværelse ud? Og har I måske allerede fået drømmen gjort til virkelighed?

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram 

9 Comments

 • Mia

  Det er præcis de samme tanker jeg har gået rundt med det seneste år. Vi sov to mennesker på 120 cm i en 27 kvm. stor lejlighed. Og mit største ønske til det nye hjem var en ny og større seng! Og mulighed for at indrette det præcis som jeg gik og drømte om. Vi skal hente den nye seng på lørdag – og jeg glæder mig som et lille barn!

  • Julie Monberg

   Hold nu op jeg kan godt forstå, at du glæder dig til, at I skal hente jeres nye seng på lørdag! Rigtig god fornøjelse med at indrette jeres soveværelse lige præcis, som du drømmer om. Jeg glæder mig gevaldigt til, at det bliver min tur (:

 • Lisbeth

  Uh, jeg kan godt forstå du glæder dig. Både til at indrette, men bestemt også til den nye seng. Der er noget vidunderligt glædeligt ved at købe en ny seng – det er jo i bund og grund noget af en investering!

  Soveværelset som rum er virkelig en udfordring. Min kæreste og jeg har boet sammen i lidt under to år, og vi er pt. på vores tredje soveværelsesindretning… Problemet er, at det jo skal tilgodese nogle ret basale behov, men det må også gerne samtidig være funktionelt og PÆNT selvom både vægge og gulve er pilskæve. Først forsøgte vi med et åbent garderobesystem, som jeg elskede, men det var vildt upraktisk og både tøj og sovemiljø led under det. Nå, ud med det og ind med et mere praktisk kommodesystem. Efterfølgende har vi forsøgt os med lidt omrokering og lignende, og det er efterhånden blevet ret godt. Problemet er bare, at med en kæreste med nattearbejde er tunge mørklægningsgardiner et must, og man får bare aldrig et lyst og lækkert soveværelse, så længe man har dem hængende. Forhåbentligt finder vi en dag en løsning, som passer sammen med vores skæve gulve og vægge og stadig lader os sove både pænt og godt :)

  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Julie Monberg

   Det er nemlig en investering – og en investering man jo i bund og grund gør ret klogt i at gøre, fordi man bruger vel at mærke en deeel af sine timer i sengen (:

   Ja, det kan jeg godt se er lidt af en udfordring. Den udfordring har vi slet ikke herhjemme, fordi vores ting kan absolut kun stå på én måde … og ja, sådan har de stået de sidste fem år. Hehe ;) Problem solved! Men jeg glæder mig utrolig meget til en dag at få plads og mulighed for at indrette anderledes. Ang. de der mørklægningsgardiner – kan I ikke eventuelt købe et mørklæggende rullegardin, som kan rulles helt sammen og “væk”, når det ikke bruges? Så kan I eventuelt have nogle lyse og lette “pyntegardiner” i stedet. Men I har sikkert tænkt alle muligheder igennem (:

 • Mette

  Vi købte tilbage i 2010 en stor, lækker kontinentalseng med to forskellige boxmadrasser i, som passede til vores begges ønsker. Niels’ side er mere hård og min er mere blød. De Ovenpå er der en lækker topmadras, så sengen er både høj og bred, hvilket jeg synes er skønt. Det føles luksus-agtigt! I vores tidligere lejlighed kunne vi ikke have sengeborde og sengen kom slet ikke til sin ret, selvom man alligevel sov FANTASTISK i den. I vores nye har vi fået to smukke sengeborde og der er cirka en meter til den side og helt frit til den anden – hold op en kæmpe, kæmpe forskel! Det skal I virkelig glæde jer til.:-)

  • Julie Monberg

   Den lyder bare rigtig lækker jeres seng (: Og hvor er det dog dejligt, at den nu kommer endnu mere til sin ret! – et indbydende soveværelse er bare virkelig skønt! Det glæder jeg mig til, vi også får en dag (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *