Babyhulen,  Hverdag & eventyr,  Tankemylder

EN GRAVID KVINDES BEKENDELSER

Gravid

Den seneste uge har jeg delt hele to lækre og sunde morgenmadsopskrifter her på bloggen (Smoothie Bowl og bananpandekager), og jeg har nydt at spise den gode morgen-mad. Smoothie Bowl’en med banan og hindbær har jeg lavet fire dage siden jeg delte opskriften. Det er helt klart blevet en morgenmadsfavorit, som jeg glæder mig til at skulle forkæle mig selv med, når jeg vågner – sådan en skål er nemlig ren forkælelse for både øjne og gane. Haps.

EN ALVORLIG SUKKERTRANG

Men særligt den seneste måned i min graviditet er jeg begyndt at få den vildeste lyst til alt usundt. Forfa****. Jeg har generelt lyst til mad hele tiden, sundt som usundt. Når jeg har spist ét måltid, er det første, jeg gør at tænke på, hvad jeg skal spise til mit næste måltid (eller til mellemmåltid for den sags skyld). Det er forfærdeligt! Tankerne kredser om; kage, franske hotdogs, hvidt brød, Nutella, pandekager med sukker … ja, you name it. Jeg tænker på mad og lækkerier sådan cirka 120 gange om dagen.

Jeg har altid haft en utrolig sød tand, bevares, men jeg skal da love for, at den er blevet langt sødere, end den nogensinde har været før. Jesper griner af mig og mener, at et filter på Instagram, der frasorterer alle madbilleder, vil være på sin plads. Jeg fatter ikke hvordan mine tanker kan være så koncentreret om mad, mad, mad?

KAGE TIL 1 KRONE, HJÆLP

Jeg vil dog lige sige, at jeg – for det meste – godt kan styre det. Men det er altså lidt af en prøvelse at ignorere tankerne, der er temmeligt dominerende. Og tanken om, at én af de lokale cafeer i dag har haft kage til 1 kroner i anledningen af cafeens 1-års fødselsdag, har altså ikke gjort dagen nem. Men jeg holdte mig i skindet og nu er cafeen heldigvis lukket for i dag. Pyh. Næste udfordring er så, at det er i aften, at den nye sæson af TV2-serien “Dicte” starter, og helt ærligt så er det lige ved at sæsonstart af en serie, jeg har glædet mig til at skulle se, gør det legitimt at spise chips med dip … altså i følge mine tanker. Men sådan hænger det IKKE sammen! Jeg burde da kunne glæde mig til at skulle se 1. afsnit UDEN at tænke; “Nå hvad skal jeg så spise imens?”.

Jeg prøver VIRKELIG at holde mig i skindet og finde på gode og sundere alternativer, men en skål frugt er bare ikke det samme som en nybagt bolle med tandsmør og Nutella eller en skål KiMs Snack Chips med Holiday-dip lavet af 18% creme fraiche, vel?

Er I andre gravide, der kan genkende følelsen af, at “mad, mad, mad” dominerer tankerne? Og hvad gør I for at stille den gennemtrængende mad- og sukkertrang? Jeg håber virkelig ikke, at jeg er den eneste gravide, der har det på den måde … fordi helt ærligt når jeg så ryger i fælden, er min første tanke: “Åh! Det her er ikke godt for hverken mig eller den lille trold i maven … er jeg nu en “dårlig” mor, der ikke tager ordentligt vare på det lille liv?” og den dårlige samvittighed melder sig med det samme. Ih!

Nå, nu vil jeg hoppe i køkkenet og hjælpe min kære kæreste med at varme nogle aftensmads-rester fra mine svigerforældres fest. Forhåbentligt bliver jeg så mæt af den gode mad, at jeg kan nyde 1. afsnit af “Dicte” uden en skål chips stående på maven?! Heldigvis “hjælper” det også, at det er begyndt at regne, og at en tur i Rema1000 derfor ikke just trækker i mig. Alternativet må blive en skål med tynde æbleskiver med citron, rosiner og bananstykker … måske med lidt Nutella til?! Yeps!

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *