Babyhulen,  Tankemylder

EN GRAVID KVINDES HVERDAGSUDFORDRINGER #2

Gravid

Den anden dag gik det op for mig, at der nu kun er 3 dage til, at jeg går ind i 7. graviditets-måned (!) og at der i dag kun er 100 dage til min termin. Helt ærligt forestillede jeg mig, at jeg stadig befandt mig i 5. måned. Jeg har – som særligt enhver anden førstegangsgravid (tror jeg) – haft fuldstændig styr på hvilken ugen, jeg har befundet mig i, og hvornår jeg er gået ind i en ny. Men jeg har altså ikke været klar over hvilke uger, der tæller hvilke måneder. Så utroligt nok blev jeg ret overrasket og det gik lige pludselig op for mig, at der ikke er meget mere end tre måneder til, at vores datter kommer til verden. Selvom jeg “har det på skrift”, er det alligevel temmelig uvirkeligt, men ikke desto mindre fuldstændig fantastisk. Og jeg bliver varmere og varmere indeni for hver gang, jeg tænker på det.

Min app – eller rettere sagt mine app’s (ja, jeg har vidst lidt af et overbrug af graviditetsapp’s) – fortæller mig, at vores lille pige på nuværende tidspunkt er cirka 31 centimeter lang og vejer omkring 800 gram. Og det kan altså godt mærkes, at hun efterhånden fylder godt derinde. Selvom min lænd har det en lille smule hårdt (jeg skal ikke klage!), er det simpelthen den mest fantastiske følelse at mærke et liv vokse inden i én, og jeg nyder hvert et spark, hver en koldbøtte og hver en bevægelse. Og min yndlingsbeskæftigelse pt er, at kigge på bevægelser-ne på min voksende mave, der efterhånden fylder ret godt i landskabet.

I takt med at den lille fylder mere og mere, og maven dermed vokser sig større og større, møder jeg oftere og oftere dét, jeg her valgte at kalde “hverdagsudfordringer” i en gravid kvindes liv. De små udfordringer minder én om det liv, der vokser, og at kroppen ihærdigt arbejder for at tilbyde det lille menneske den allerbedste “ét-værelses lejlighed”. Derfor synes jeg hverdagsudfordringerne er en hyggelig ting at dele, da de i allerhøjeste grad er beviset på graviditeten. Derudover er jeg sikker på, at de udfordringer, jeg møder, kan genkendes af andre gravide eller kvinder, der har været gravide – så lad os lige være fælles om de små udfordringer, en graviditet medfører (:


Dét der med at barbere sig i bikinilinjen bliver vanskeligere og vanskeligere, da maven altså ikke længere kan “suges ind” eller “skubbes til side”. #barberingpågefühl

Du begynder at opleve, at du støder ind i ting, fordi du endnu ikke er bevidst om mavens størrelse og mere eller mindre “glemmer”, at den er der. #herkanjegdasagtenssnigemigforbi

Det er ikke unormalt at skulle tisse op til tre gange, inden nattesøvnen overtager. #lilletrolddutrykkerpåminblære

Det kræver oftere og oftere en hjælpende hånd at komme op efter at have ligget på ryggen. #usamarbejdsvilliglændogikkeeksisterendemavemuskler

At tænke på kager og nutella stort set non-stop er ikke unormalt. #vel?

Hvis du f.eks. skal til fest, har du store skrupler over, hvad du skal iføre dig! #graviditetskjolernejtak

Lunten er i perioder bare lidt kortere end den tidligere har været. #mig?sur?nejda

Det bliver sværere og sværere at tænke på og koncentrere sig om andet end det lille liv i maven. #babytankereraltoverskyggende

Badevægten og de fyldigere hofter er altså ikke dine alderbedste venner. #deternutellatilgengæld

Det er vanskeligt at tænke fornuftigt og holde dankortet i lommen, når det kommer til babytøj og -udstyr mm. #seligedenherellernejdenher

Tanken; “Yiks, jeg skal faktisk igennem en fødsel” strejfer dig i ny og næ. #enmindrebekymring


Alle udfordringerne overskygges dog af den enorme glæde og spænding, der er forbundet med dét at være gravid og vente sig en lille én <3 Hvilke små udfordringer støder I, der er gravide, på i jeres hverdag og kan I genkende nogle af dem, jeg har listet? Igen vil jeg lige sige at de af jer, der ikke er gravide, men stadig læser med, også meget gerne må dele jeres små sjove og frustrerende hverdagsudfordringer – det kan umuligt kun være gravide, der oplever små hverdagsbump af den ene eller anden slags (:

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *