Anbefalinger,  Ferie,  Frokost,  Hverdag & eventyr,  Rejser,  Tankemylder

ET BESØG I ENTREVAUX

Entrevaux Entrevaux Entrevaux Entrevaux Entrevaux Entrevaux Entrevaux Entrevaux

Hej igen fra det sydfranske. Her får I en billede-bombe fra den dagstur, vi har været på i dag. Turen gik til middelalderlandsbyen Entrevaux, som vi i lang tid har snakket om, at vi skulle besøge. I dag blev det endelig og byen er bestemt et besøg værd. Det var helt perfekt at tage på dagstur i dag, da vejret lige netop i dag ikke har været specielt godt – i hvert fald ikke godt til solbadning og terrasse-hygge, men til et besøg i Entrevaux var vejret godt; ikke for varmt, men mildt og friskt. Hvis solen havde skinnet fra en skyfri himmel havde besøget været temmelig ulideligt, fordi et besøg i Entrevaux omfatter en længere gåtur op ad bjergsiden for at nå toppen, hvor Citadellet (et fæstningsanlæg/en forsvarslinje) ligger. I kan se stien dertil på billede nummer tre – til trods for det milde vejr, var det altså rimelig varmt af traske derop ad. Pyh. Til gengæld var det så fint fra toppen – her kunne man se igennem bjergdalen på begge sider af byen.

SPIS (GODT) I ENTREVAUX

Landsbyen, der ligger for neden af Citadellet, er placeret på en form for pynt, hvor Var-floden løber omkring og nærmest omslutter byen. Byen er fuld af fransk middelalderstemning og gaderne er smalle, velholdte og hyggelige. I én af de smalle gader fandt vi en lille restaurant ved navn L’Ambassade, hvor vi søgte ly mens skyerne blev tømt for regn. Vi fik det lækreste mad og det var tydeligt, at restauranten var ejet af nogle, der rent faktisk havde en holdning til mad, råvarer og anretning! Haps. Vi fik lagt en god “bund” og sluttede af med en chokolade-banan-Crepé og en Café Crème på en anden hyggelig fortovscafé, der hed Crêperie du Chevalier … som om vi ikke var mætte nok i forvejen – men en crêpe siger jeg aldrig nej til! Godt mætte på både mad og kulturelle oplevelser luntede vi fra den summende og stemningsfyldte by.

HVAD SKAL MAN OPLEVE I PROVENCE?

Hvis I på et tidspunkt besøger Provence-Aples-Côte d’Azur, kan jeg anbefale jer, at køre forbi Entrevaux, der ligger omkring 60 kilometer fra Nice. Er der tilfældigvis nogle af jer, der har besøgt byen? Hvad synes I om den? Eller er der nogle af jer, der kan anbefale andre oplevelsesværdige steder o.lign. i Provence-området? Jeg er nysgerrig på at lære nyt om området (:

Følg på Bloglovin’ | Følg på Instagram | Følg på Pinterest |

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *