Bolig

FORÅRSTEGN & GLÆDEN VED EN HAVE

Forårstegn i haven Forårstegn i haven Forårstegn i haven

Kan I mærke det? Foråret! Det kan jeg i dén grad. Og i følge vejrudsigten bliver det 18 grader på fredag. Det er jo nærmest dansk sommer. I hvert fald glæder jeg mig til at mærke lidt varme. Det bedste af det hele er, at Jesper har fri på fredag. Og i morgen. Faktisk har han weekend, når han kommer hjem i dag. Mor og Frida er glade!

Jeg hungrer efter sol og jeg søger den så ofte, jeg kan. De af jer, der følger med på Snappen (juliemonberg), så måske, at min mor og jeg sad udendørs på lammeskind og nød solens stråler i går, imens vi spiste jordbær og drak te – lige dér følte jeg mig heldig. Min mor er lidt af en arbejdshest og jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft en hverdagsdag sammen. Det var en god stund.

FORÅRSTEGN I VORES HAVE

Den anden dag, da jeg var på én af mine nærmest daglige haverunder, havde jeg mit kamera med mig og fangede små spæde forårstegn, som man for alvor ser, hvis man kommer helt tæt på. Der er ikke noget finere end at kigge lidt ekstra godt efter og opdage, hvordan både tæer og buske lige nu er spækket med bittesmå skud. I vores have er der ved at springe fine røde blade ud på rosenbusken og rabarberne er på vej. Magnoliatræets grene er fyldte med smukke, bløde gæslinger, og i jordbunden pibler det stadig frem med grønne skud. Senere i dag vil jeg hapse et par gæslingefyldte grene med ind og sætte i en vase. Det er en fornøjelse at hive foråret med indendørs!

Det er første gang, vi oplever foråret i vores have og vi begynder for alvor at mærke gevinsten ved den store, gamle og idylliske have, samt den store sydvestvendte terrasse, som vi i allerhøjeste grad faldt for, da vi så huset første gang tilbage i september sidste år, hvor solen skinnede og træer og buske stadig var grønne. Jeg er sikker på, at Jesper, Frida og jeg kommer til at stornyde vores have de næste mange år.

VORES HØJBEDEPROJEKT

Som jeg nævnte her har Jesper brugt de sidste weekender på at bygge to store, smukke højbede. I weekenden fyldte vi muld i og de er nu helt klar til brug – yay! Med det store arbejde og flotte resultat synes jeg, højbedene fortjener et indlæg for sig selv, så det har jeg planer om – måske det kunne være hyggeligt for jer, at følge lidt med i vores højbedeprojekt?! Vi er jo ret grønne på det område, og vi skal først nu til at lære, hvornår hvad skal sås, hvilke forhold, der er godt for hvad, og hvad der fungerer og ikke fungerer i et højbed. Men jeg håber, at vi får succes med det!

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Forårstegn i haven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *