Babyhulen,  Hverdag & eventyr

FRIDA 1 ÅR

For fem dage siden fyldte Frida 1 år. Fredag d. 1. december. 1 år! ♡ Selvom vi fejrede hende både torsdag (i dagplejen), fredag (bare os tre) og lørdag (med familien), er det stadig ikke helt gået op for mig, at hun faktisk er fyldt et år.

Når jeg kigger på hende, kan jeg jo sagtens se, at hun ikke længere er lille, sammenkrøllet og nyfødt, men jeg har alligevel svært ved at forstå, at det allerede er et helt år siden, at hun blev lagt op på mit bryst. Det er specielt, fordi selvom jeg føler, at jeg næsten lige har født hende, så har jeg alligevel også glemt, hvor lille hun rent faktisk var, og hvor afhængig hun var af Jesper og jeg. Det er underligt dét der med, at hun har udviklet sig meget, men at udviklingen alligevel er svær at huske. Har hun virkelig været anderledes end hun er nu?

Det er lidt skræmmende, at jeg så relativt hurtigt har glemt, hvordan det er, at have et spædbarn. Nu har jeg en lille pige, som er selvstændig, forstået på dén måde, at hun selv kan komme frem, hun kan udtrykke sig og dermed udtrykke, hvad hun vil og ikke vil, hun kan selv tage sin mad i munden og drikke af sin kop, hun kan så småt begynde at hjælpe med at tage sit tøj på og hun kan gøre ting, som hun har lyst til, f.eks. “læse” i en bog, tænde fjernsynet og danse til musikken. Udviklingen er ekstrem, og den er jo først lige begyndt! Når jeg kigger på Fridas venner i dagplejen, der er 2 år, så er det tydeligt at den udvikling, hun skal igennem det næste år, er næsten lige så vild, som dén hun lige har været igennem. Inden længe tager hun formegentligt sine første skridt og det store skridt i hendes udvikling, kommer virkelig til at udvide hendes horisont og give hende og os nye muligheder.

Jeg elsker at følge hende og se hvordan hun bliver mere og mere bevidst om sig selv og sine omgivelser. Men nøj hvor går det stærkt og klicheen om at man skal nyde dén tid, hvor de små er små, kan jeg mere end nogensinde før nikke ja til. I tiden efter at jeg havde født Frida, ønskede jeg at tiden gik i stå og at hun forblev lille og lige akkurat som hun var. Hun måtte ikke vokse sig stor, fordi hun kunne jo ikke blive dejligere. Men min mor sagde, og det tænker jeg tit på, at Frida kun ville blive dejligere og dejligere med tiden. Og hun havde ret! Det er ok at tiden går og at hun bliver større, fordi ganske rigtigt så bliver hun kun dejligere og dejligere for hver dag, der går ♡

Jeg var ret nostalgisk på hendes fødselsdag og tænkte virkelig meget på tiden for ét år siden. Dén dag for et år siden, ændrede jo fuldstændig vores liv og vi fik livets største gave. Frida blev født kl. 06:51 og for, at det ikke skal være løgn, så vågnede hun på akkurat samme klokkeslæt på sin fødselsdag. Hun plejer altid at vågne inden kl. 06:00, så det var lidt pudsigt, men virkelig fint. Go timing, skat. Vi sang fødselsdagssang på slaget for hendes fødsel og jeg kunne ikke lade være med at “følge” timerne efter fødslen i hovedet og nævne særlige minder for Jesper ♡

Da vi fik os løsrevet fra dynerne og kom nedenunder satte Jesper, der havde taget fri fra arbejde, Fridas fødselsdagsflag frem, som hun har fået af sin oldemor, og jeg fik samlet Fridas fødselsdagstog (affiliatelink), som min veninde forærede hende i navngivningsgave. Jeg havde aldrig før hørt om et fødselsdagstog, men i min venindes familie er det en tradition med et fødselsdagstog (affiliatelink), som bliver sat frem med stearinlys i på fødselsdage. Den tradition er jo super fin og hyggelig, og jeg er glad for at føre den videre til vores lille familie. Det tog skal nok blive et hit, når Frida bliver lidt ældre.

Imens Frida sov sin formiddagslur hørte Jesper og jeg julemusik, drak kaffe og pyntede lidt op til jul. Vi havde taget nogle store troldhasselgrene ind fra haven, som vi pyntede med sølv og hvidt julepynt. Virkelig elegant og fint. December er vores absolutte yndlingsmåned, og den er kun blevet endnu finere efter, at vi har fået en datter, der har fødselsdag på årets første decemberdag. Jeg plejer egentlig altid at have både kalenderlys og adventskrans klar til 1. december, men ikke i år. Derfor pakkede vi os godt ind og tog et smut ind på gågaden i Vejle. Vi købte et kræmmerhus med varme Churros, slentrede ned af den råkolde gågaden med Frida godt pakket ind i klapvognen og fik købt lys og pynt til dekorationerne. Om eftermiddagen kom min lillebror og hyggede lidt ekstra om Frida. Vi så Alletiderns Nisse og spiste risengrød til aftensmad, som var et hit hos Frida. Jeg fik lavet juledekorationerne, som faktisk blev ret fine, og vi fik tændt kalenderlyset da det blev mørkt udenfor.

Det var en stille og rolig 1-års fødselsdag, som nok betød mere for Jesper og jeg end for Frida. Men når det er sagt, så var hun nu ikke i tvivl om, at hun var dagens midtpunkt til familiefødselsdagen i lørdags. Det var så fin en dag, hvor vi havde inviteret den allernærmeste familie til boller, kage og kakao. Frida fik så gode gaver, som hun virkelig fint selv hjalp med at rive gavepapiret af. Hun blev begejstret over de ting, der gemte sig under papiret. Det var så sødt at se. Og da vi sang “Frida har fødselsdag og det har hun jo og det er i dag … og hør’ nu her, hvordan vi alle klappe vil …” både smilede, grinede og klappede hun. Jesper optog den sødeste video af en opslugt og begejstret lille Frida. Tillykke med din allerførste fødselsdag, min fineste og dejligste lille skat ♡

Kan I tydeligt huske, da jeres børn var nyfødte? Eller kan I genkende følelsen af at have glemt hvor små og hjælpeløse, de var?

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Frida 0 år

2 Comments

 • Tina KH

  Stort tillykke med datteren:-)
  Og jo jeg husker tydeligt da min datter var lille bette og fik sine første gave til hendes 1.års fødselsdag.
  Tiden går så hurtigt, så det er om at nyde hvert sekund med dem.
  Ønsker jer en dejlig juletid.

  • Julie Monberg

   Tak for lykønskningen, Tina (:
   Det er virkelig også noget særligt med den første fødselsdag. Det er en stor dag.
   Ja for dælan hvor går tiden bare stærkt – helt enormt. Så ja, tiden skal nydes!
   Tak, også rigtig dejlig december til dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *