Anbefalinger,  Bolig,  Boliginspiration,  DIY,  Interiør

GUIDE: SKAB EN PERSONLIG BILLEDVÆG

Billedvæg


| 1. her | 2. her | 3. her | 4. her | 5. her | 6. her | 7. her | 8. her | 9. her | 10. her | (affiliate links)

Source: Lokalbolig, Stylizimo og JustSpotted.


Jeg har altid synes, at der var noget hyggeligt, charmerende, betagende og spændende over en billed-væg. En væg fyldt med smukke motiver er for mig en væg, man kan gå på opdagelse i og betragte igen og igen. Derudover synes jeg, at en billedvæg kan være med til at forme et rum og simpelthen overøse det med stemning og hygge. Jeg har derfor godt kunne tænke mig sådan en væg i lang tid, og til min store glæde (og forhåbentligt også min kærestes) er vi endelig gået i gang med projektet! Den første plakat, vi har hængt op på den bare hvide væg, er fotografiet af Hanna, som I ser på plads nummer 8 i collagen, taget af fotograf Ingi Arnason. Det er overdrevet smukt, melankolsk i sit udtryk og samtidigt livligt. Jeg synes, at motivet skaber et virkelig godt udgangspunkt for resten af væggen.

LAV EN BILLEDVÆG DER SKABER CHARME OG SAMTALER

Der er nogle helt konkrete ting, jeg fokuserer på, når vi skal lave vores billedvæg. Derfor tænkte jeg at lave en lille “billedvægsguide”, som I kan lade jer inspirere af, hvis I selv skal igang med at udsmykke en stor bar hvid væg. Så her kommer mine personlige råd til jer, der gerne vil lave en smuk, personlig og dynamisk billedvæg:

1 | KOMBINÉR STILARTERNE: Noget af dét, som jeg virkelig synes er med til at skabe dynamik og personlighed, og som er med til at gøre væggen ekstra spændende, er, når billedvæggen indeholder billeder i forskellige stilarter. Undgå en væg udelukkende med grafiske motiver eller citater. Prøv i stedet at kombinere både fotografier, grafiske værker, håndtegninger, citater/tekstbilleder eller andet. På den måde sikrer man samtidig, at motiverne er forskellige, hvilket er med til at skabe en væg, der er sjov at gå på opdagelse i – en væg, hvor hvert billede skiller sig ud og bidrager med noget særligt til væggen.

2 | ANVEND TIL EN VIS GRAD FORSKELLIGE RAMMER: Lad (til en vis grad) det enkelte billede bestemme hvilken ramme, der skal anvendes. Brug altså rammer, der passer til netop dét billede, der skal indrammes. Ikke alle billeder tager sig bedst ud i en stålramme i sølv. Jeg vil dog alligevel understrege, at det er vigtigt at fastholde en eller anden form for rød tråd i billedvæggen, så der i sidste ende skabes en helhed. Derfor vil jeg personligt undgå alt for mange forskellige rammetyper, særligt hvis rammerne har forskellige farver, og holde mig til cirka 3 forskellige slags. Udfordringen er at finde den rette balance mellem sammenhæng og individualitet. Det handler om, at skabe ro i “kaos”, hvis det overhovedet giver mening.

3 | KØB BILLEDER I VARIERENDE STØRRELSER: Det at lave en billedvæg kan i bund og grund sammenlignes lidt med dét at lægge et puslespil. De individuelle brikker – det vil sige de enkelte billeder – skal i sidste ende skabe én sammenhængende helhed. Og det sjove er, at få det til at gå op! Billeder i forskellige størrelser er med til at skabe en dynamik og et spil, og det giver i mine øjne fornemmelsen af, at hvert enkelte billede er blevet tildelt en særlig plads. Så mit råd er, at mikse store og små billeder, og nøje udvælge pladsen til netop dét billede. Måske er det faktisk en specifik plads på væggen, der mangler at blive fyldt ud, som skal være med til at bestemme hvilket billede, der skal udfylde pladsen. Og husk i den sammenhæng på mit første råd om at kombinere stilarterne – bemærk hvilke stilarter og motiver, der skal hænge side om side med det nye billede, og lad også dét være med at til afgøre købet af den næste tilføjelse til væggen. Jeg vil f.eks. så vidt muligt undgå at hænge et grafisk motiv op mod et andet grafisk motiv.

4 | GIV VÆGGEN ET PERSONLIGT TOUCH: Alle kan lave en billedvæg og alle kan købe de samme plakater! Forsøg derfor at give billedvæggen et personligt touch. Pluk en blomst på din næste rejse, og placer den i en ramme, tilføj væggen et helt særligt familiefotografi, klip en særlig avisartikel ud, køb en dyb ramme og indram eventuelt den sølvske, du fik foræret i dåbsgave. Mulighederne er uendelige, det handler bare om at få de ideer, der er med til at gøre din væg helt unik. Det allervigtigste er, at billedvæggen giver dig et smil på læben, når du kigger på den, og får minder og glæde frem i kroppen. Allerhyggeligst er det, når væggen kan skabe samtaler – når dine gæster spørger ind til væggen og enkelte motiver. Stræb efter det! Dét giver et hjem charme og personlighed, og fylder det med stemning.

Jeg håber virkelig, at I kan bruge min lille guide og at den kan inspirere jer. Måske I har fået lyst til at påbegynde et billedvægsprojekt? Eller også har I allerede en væg fyldt med billeder, som I har fået lyst til at bygge videre på med nye motiver eller personlige tilføjelser?

Hvis I har nogle gode råd eller måske har en anden holdning til, hvad der gør en billedvæg personlig og smuk, så må I rigtig gerne smide en kommentar. God fornøjelse med at forme jeres unikke vægudsmykning (: God søndag aften.

Indlægget indeholder affiliate links.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *