Anbefalinger,  Bloggen,  DIY

HOW TO REMOVE THE BLOGLOVIN’ FRAME // GET REAL READER STATS ON YOUR BLOG

How to remove the Bloglovin' Frame

Hej alle sammen. Nyder I den sidste bid af weekenden? Hvorfor skal weekender altid være væk, inden man får set sig om? Jeg vil lige bruge lidt af min aften på at lave et indlæg til jer, som flere af jer har efterspurgt. For godt to uger siden skrev jeg nemlig indlægget “The Bloglovin’ Frame stjæler din trafik”, hvor jeg skrev om, hvordan Bloglovin’ rent faktisk stjæler de besøgstal, der udelukkende burde være bloggerens. Det er Bloglovin’s såkaldte Bloglovin’ Frame, der er skyld i, at Bloglovin’ lukrerer på dén trafik, der burde være bloggerens. Snyd og humbug, når nu det er netop os bloggere, der bruger tid og kræfter på at generere godt indhold, som jo netop er dét, der skaber trafikken. I mine øjne skal Bloglovin’ altså IKKE vinde på vores indhold.

I indlægget “The Bloglovin’ Frame stjæler din trafik” fortalte jeg, at jeg, med stor hjælp fra min kærestes storebror, der er en sand WordPress-haj, fandt en løsning på, hvordan jeg kunne dirigere de af jer, der læser med på bloggen via Bloglovin’, udenom min mindre gode ven, “The Bloglovin’ Frame”. Flere af jer spurgte, forståeligt nok, hvordan jeg (eller rettere sagt Jespers storebror – han skal have al kredit) gjorde. Og hvis I læser med her, får I svaret!

INDSÆT SCRIPT & FJERN THE BLOGLOVIN’ FRAME

Hvis du, ligesom jeg, ønsker, at “fjerne” den Bloglovin-ramme, som dine indlæg normalt åbner i, når dine læsere åbner dine indlæg via Bloglovin’, så kan du indsætte nedenstående kode i dit WordPress-temas header.php. Header.php finder du således: Gå til “Mine websteder” > “Netværkets administrator” > “Teamer” > “Editor” og find header.php-afsnittet i dit temas kode. Derefter indsætter du nedenstående kode efter <head>. Det er en lille smule teknisk og man skal PASSE PÅ med at rette i temaets kode, hvis man ikke er hjemmevandt i kodeuniverset. Derfor råder jeg jer til, at lave en back-up (just in case!) inden, i begynder at pille i koden.

Det her er, hvad der har virket for mig. Og selvfølgelig burde det også virke for jer. Jeg er dog ingen ekspert på området, og jeg vil rigtig gerne høre, om I får det til at virke? Hvis den kode, jeg har succes med, ikke virker for jer, så kan I eventuelt prøve at indsætte den kode, som Alexia Dahl tipper om her.


<script>

if((self.parent && !(self.parent===self)) && (self.parent.frames.length!=0)) {

self.parent.location=document.location

}

</script>


For de af jer, der gerne vil vide det, så er dét koden gør, at “spørge” om den pågældende side (siden med dét indlæg, læseren ønsker at åbne) er loadet på en anden side (altså via en iFrame, som netop er tilfældet med Bloglovin’s-ramme). Hvis siden er det, så beder koden siden om at loade URL’en igen i sit eget vindue.

HVORDAN LØSES PROBLEMET PÅ BLOGLOVIN’S APP?

Koden ovenfor løser dog alligevel ikke det fulde problem! Den gør nemlig ikke arbejdet på Bloglovin’s app, og for også at bearbejde problemet på app’en, kan jeg anbefale jer at installere Plugin’et “Simple Feed Customizer”. Med det Plugin indsætter I en “Læs mere”-knap i indlæggene, når de åbnes i Bloglovin’s app. Med “Læs mere”-knappen kan jeres læsere således ikke læse hele indlægget i Bloglovin’ app’en og ved at trykke på “Læs mere”-knappen dirigeres de væk fra app’en og over på jeres blog. OBS! Der kan godt gå et døgns tid (efter at I har installeret Plugin’et), inden funktionen aktiveres på Bloglovin’ app’en – så vær’ tålmodig.

HVORDAN KAN I SOM BLOGLÆSERE HJÆLPE?

Til sidst vil jeg igen, som jeg gjorde i indlægget her, lige slå et slag for, at I som læsere af blogs (og Bloglovin’-brugere) også kan hjælpe os bloggere med at dirigere trafikken udenom Bloglovin’.

Det I skal gøre, er faktisk ganske simpelt: Log ind på jeres Bloglovin’-konto, gå til “Settings” og scroll ned i bunden til “The Bloglovin’ frame”, kryds af i “I don’t want the frame” (se billedet nedenfor). Ved at vælge dén indstilling i stedet for Bloglovin’s standardindstilling (“I want links to open in the Bloglovin’ frame”) åbnes alle indlæg direkte på bloggerens blog og ikke i Bloglovin’s ramme.

Bloglovin' Settings Frame

Jeg håber VIRKELIG, at denne (lange) forklaring kan hjælpe alle jer, der ønsker, at fjerne The Bloglovin’ Frame og altså få dén kredit, I fortjener, i form af retvisende besøgstal. Hvis der er noget af det, I ikke forstår eller gerne vil have uddybet, så er I mere end velkomne til at kontakte mig. Så skal jeg gøre mit bedste for at forklare mig på ny og hjælpe jer med Bloglovin’-problemet.

Nu vil jeg nyde resten af dén Aperol Spritz, der har hjulpet mig med at holde tungen lige i munden under fremkomsten af det lidt tekniske-indlæg. De bedste søndagshilsner herfra. PS! Hvor er det ærgerligt, at DR1-serien “Bedrag” er slut og at den gode søndagsunderholdning mangler i aften. Har I et godt alternativ?

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

11 Comments

  • Julie Monberg

   Hej Amy. Det er en tanketorsk fra min side ;) Problemet er nu løst, og du skulle gerne kunne kopiere koden (:
   Jeg er glad for, at du synes det er et relevant og godt indlæg. Det var lige præcis dét, det skulle være! Tak.

 • Marie / krøllerier

  Tak for indlæg. Jeg har dog lidt ‘problemer’ med plugin’et Simple Feed Customiser. Der kommer ganske rigtigt en ‘Læs mere’ i Bloglovin app’en, men den kommer i bunden af mit indlæg – og så er jeg jo lige vidt. Hvordan flytter jeg ‘Læs mere’ op i mit indlæg? Jeg har sat en ‘More’ streg ind via wordpress, men uden held…

  Marie / krøllerier

  • Julie Monberg

   Hej Marie. Selv tak (: Det lyder meget mystisk med Plugin’et. Med en “Læs mere”-knap, der først kommer i bunden af dit indlæg, er du jo lige vidt, ja. Hm. Jeg er desværre bange for, at jeg ikke har nogen løsning /: Jeg installerede bare Plugin’et og så virkede det, jeg indsatte ikke engang en “More”-streg i WordPress. Jeg ved ikke om den forvirrer mere end det gavner, hvad angår det Plugin? Men det lyder som om, at du tilføjede “More”-stregen som et forsøg på at løse problemet, men uden held. Så det gør sikkert ingen forskel, hvis du prøver at fjerne stregen igen. Jeg er ked af, at jeg ikke kan hjælpe dig – det ville jeg hellers virkelig gerne. Jeg håber, at du på én eller anden måde finder en løsning på problemet. // Julie.

 • Cindylou

  Hej,
  Jeg har brugt dit script som VIRKER. Virkelig fedt.
  Men den redirected også min tilpasnings side i wordpress. Så nu kan jeg ikke tilpasse min side længere.
  Kender du til dette problem.?
  Er der eventuelt andre steder jeg kan sætte det ind?

  Jeg kan heller ikke finde det plugin’et du taler om?

  Cindy Lou / cindylou.dk

  • Julie Monberg

   Hej Cindy,

   Hvor er jeg glad for at høre, at scriptet virker. Men jeg er selvfølgelig ikke glad for at høre, at du ikke længere kan tilpasse din side? Hm, det er desværre ikke et problem, jeg er stødt på. Og jeg må ærligt indrømme, at det efterhånden er mange år siden, at jeg sad og baksede med “The Bloglovin’ Frame”, og at jeg som sagt ikke er kode-nørd, så jeg er nødt til at være dig svar skyldig. Jeg håber meget, at du har fundet eller snart finder en løsning!

   Hvad angår Plugin’et, så kan jeg godt se, at det ikke længere kan findes. Jeg kan dog se, at det stadig er aktivt på mit site. Dét, der står om Plugin’et er følgende: “With this plugin, you can add copyright text at the end of each feed item, display feature image in feed and set the cache duration of feed.” Så du skal finde et Plugin, der kan gøre det tilsvarende.

   Jeg beklager, at jeg er til så lidt hjælp. Krydser fingre for, at du finder en løsning på begge dele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *