Bolig,  Hverdag & eventyr,  Tankemylder

JEG ER (NÆSTEN) KLAR TIL JULEN

Julepynt

De sidste to dage har jeg tilbragt i køkkenet sammen med min mormor og morfar. Vi har bagt julesmåkager på livet løs. Og nu er kagedåserne fyldte. Klar til at forsøde julen lidt ekstra. Det er en årlig tradition, at vi bager julesmåkager op til jul. Min mormor og jeg former småkagerne og styrer bagetiderne i ovnen, og min morfar ælter og ælter. Vi er efterhånden ved at være så rutinerede, at vi på ret kort tid når at bage ret meget – vaniljekranse, ingefærkager, pebernødder, klejner, romkugler, corntoppe, og knækbrød fik vi også presset ind i denne omgang. Romkuglerne blev trillet foran fjernsynet og Vild med dans i går aftes. Og Ena vandt – fantastisk!

JUL I VORES LILLE HJEM

Her til aften har Jesper og jeg fundet vores julepynt frem. Og for at det ikke skal være løgn, så har vi faktisk allerede købt og pyntet juletræet. Det er for os indbegrebet af jul. Juletræet, kalenderlys-“anretningen”, adventsdekorationen og vores julestel fra Royal Copenhagen er faktisk også det eneste julepynt, vi har herhjemme. Men juletræet fylder trods alt også en betydelig del af stuen og fylder hele vores lejlighed med julestemning. Jeg får kriller i maven bare ved at kigge på det.

Så i løbet af de sidste par dage er vi for alvor blevet klar til julen. Og jeg elsker det. Det eneste jeg mangler, er fire lys til adventsdekorationen. En smule kritisk, når nu vi må skrabe den første advents-“låge” på skrabejulekalenderen i morgen. Men jeg får styr på det i morgen, og jeg glæder mig til at skulle tænde det første lys.

Er I klar til julen og første søndag i advent?

HUSK ÅRETS ADVENTSKALENDER

I skal huske, at jeg i morgen åbner første låge i adventskalenderen her på bloggen – det kan I læse lidt mere om her. Jeg lover jer, at lågen gemmer på en virkelig lækker overraskelse – en ting, jeg selv ville elske, at få fingrene i. Jeg ser frem til at vise jer, hvad der gemmer sig bag lågen. Vi ses i morgen!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *