Hverdag & eventyr,  Tankemylder

JEG HÅBER, AT ÅR 2016 …

Nytårsforsæt

I princippet har vi hver eneste dag – hele året rundt – muligheden for at påbegynde noget, vi vælger at sætte os for, og muligheden for, at ændre på noget, vi ønsker at ændre. Men af uforklarlige årsager er det som om, at den 1. januar altid er lidt mere kraftfuld og betydningsfuld. Nytåret bringer altid håb og gejst med sig. Og det er i forbindelse med nytåret, at vi mener og føler, at vi for alvor kan ændre noget. Rette op på noget. Vi lægger på én eller anden måde fortiden bag os. Ikke at vi glemmer den, men i hvert fald lægger vi de ting bag os, som vi i løbet af det forgangne år har haft dårlig samvittighed over. F.eks. en usund livsstil. På den måde er det lidt som om, at vores gode intentioner for det nye år legitimerer de ting, der er skyld i vores dårlige samvittighed. Kan I følge mig?

HVORFOR IKKE BRUGE MANDAGE SOM STARTSKUD?

Hvorfor skal kalenderen skrive 1. januar før, at vi vælger at sparke os selv bagi? Det er svært at svare på. Særligt fordi jeg også selv føler, at 1. januar er dagen, der giver mig mulighed for, nej jeg mener styrken til (fordi muligheden har vi altid), at påbegynde ting, jeg vælger at sætte mig for. Måske er det fordi, at årsskiftet helt naturligt sætter gang i en refleksionproces, hvor det bliver ekstra tydeligt for os, hvad vi ønsker for det nye år. Refleksionsprocessen fører en masse gode intentioner med sig. Og intentionerne giver håb – et håb, der giver os styrken til at ændre og rette op. Måske er det derfor, at den 1. januar netop er dagen, hvor vi formår at hanke op i os selv. Derfor burde vi reflektere noget oftere; hvad med hver søndag? Mandag er jo starten på en helt ny og frisk uge … og måske er det, for at være ærlig, også lidt mere realistisk at sætte sig noget for for en uge (til en start i hvert fald) end for et helt år. Fordi uden at træde på nogen, kan jeg vidst godt slå fast, at det er de færreste, der formår at holde et forsæt et helt år. Er det ikke?

Men uanset hvad, så giver intentionerne og forsættene håb, og det skal vi holde fast i. Derfor har jeg selvfølgelig også gjort mig nogle tanker om, hvad jeg håber for det nye år. Det er ikke deciderede forsæt, men ønsker, som jeg selvfølgelig selv skal gøre en indsat for at få opfyldt. Og det vil jeg gøre … det er i hvert fald min intention. Intentionen, der giver håb, og håbet, der bringer styrke. Jeg håber, at år 2016 …

… bliver året, hvor jeg formår at overholde og dermed nå mine nytårsforsætter.

… bliver året, hvor jeg bliver bedre til at gøre de ting, jeg sætter mig for.

… bliver året, hvor jeg får læst langt flere bøger, end jeg gjorde i år 2015.

… bliver året, hvor jeg retter op på den lidt usunde livsstil, der har præget den sidste halvdel af år 2015.

… bliver året, hvor grøntsager og sprødhed præger mine måltider. Og hvor økologi og danskproducerede fødevarer bliver prioriteret.

… bliver året, hvor vores drøm om en ny bolig går i opfyldelse.

… bliver året, hvor jeg holder fast i den ok gode træningsrutine, jeg er ved at tilkæmpe mig. Og måske oven i købet får skruet lidt op for intensiteten.

… bliver året, hvor jeg vinker farvel til a-kassen og dagpengene.

… bliver året, hvor Jesper og jeg bliver bedre til at opleve.

… bliver året, hvor jeg blogger mindst én gang om dagen. Og at der kommer endnu mere spark i bloggen.

… bliver året, hvor jeg får sparket gang i min kreativitet, og finder en håndværksmæssig hobby.

… bliver året, hvor ordene glæde, positivitet, oplevelser, sundhed, velvære, inspiration, vedholdenhed, nye kapitler, ro, familie og kærlighed er beskrivende for året.

Hvad håber I for år 2016? Og hvilke tanker gør I jer om dét at sætte forsæt? Jeg er ret vild med tanken om, at give mandage (næsten) samme “funktion” som den 1. januar! Hvad siger I til det?

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *