Bolig,  DIY

KAN JEG GRO ET AVOCADOTRÆ? #2

Avocadotræ

Det er to måneder siden, at jeg postede indlægget “Kan jeg gro et avocadotræ?”, så jeg tænkte, at det nu var på tide med en opdatering på mit avocadotræsprojekt. Det er langsommeligt! Men det var jeg forberedt på. Jeg satte i løbet af nogle få dage fem avocadosten i vand, da jeg startede projektet, og nu er tre af stenene blevet plantet over i potter med noget pottemuld. Jeg var i tvivl om, hvornår det var det rette tidspunkt, at tage dem op af vandet og plante dem over, men jeg synes, at deres vækst begyndte at gå en smule i stå i vandet, så jeg besluttede, at det var på tiden at give dem lidt mere næring.

HVORDAN KLARER AVOCADOSTENENE SIG?

Den avocadosten, som jeg fra begyndelsen regnede mindst med ville lykkes, er nu den, der ligger på en overlegen førsteplads. Til trods for dens rynkede og lidt for farverige overflade gror den helt vildt (se nederste billede til venstre). Og jeg begynder faktisk at tro på, at den udvikler sig til en rigtig plante. Jeg synes i hvert fald at oddsene er forholdsvis gode pt. De to andre sten, der er blevet plantet over, er knapt så langt i processen, men måske den nye næring kan give dem et boost.

Avocadostenen, som jeg viste i indlægget her, er der slet ikke sket nogen ændring med – den står stadig lige så lukket, som da jeg puttede den i vand for to måneder siden. Så jeg tvivler på, at den nogensinde udvikler sig til mere end en avocadosten. Men uanset hvad får den lige lidt mere tid i vandet i vindueskarmen; jeg synes stadig, at den fortjener en chance.

OMPLANTNING AF PILEA-BABYER

Da jeg plantede stenene om, fik jeg samtidigt omplantet to pilea-babyer – to fluer med ét smæk. Jeg fik dem nipset af moderplanten og sat dem i deres egen potte. Så nu krydser jeg fingre for, at de overlever og bliver lige så fine som deres moderplante en dag. Hvor sødt er det ikke lige, at der gror pilea-babyer fra moderplanten? Jeg synes simpelthen det er så fint! Jeg kan se, at der er to mere på vej, men de skal lige vokse sig lidt større, inden de bliver plantet om.

Lad mig endelig høre om jeres avocadotræsprojekt, hvis I også har gang i sådan et? (:

OBS! Husk at deltage i adventskalenderen – den anden låge er åben, og I kan vinde en smuk lædertaske fra MARKBERG. Deltag lige her.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

Avocadotræ

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *