Bolig,  DIY,  Hverdag & eventyr,  Interiør

KAN JEG GRO ET AVOCADOTRÆ? # 3

Avocadotræ Avocadotræ Avocadotræ

Jeg vil lige give jer en lille hyggelig opdatering på mit avocadotræsprojekt. Hvis I har læst med her og her, så ved I nemlig, at jeg tilbage i september netop sprang ud i et avocadotræsprojekt. Jeg satte indenfor en kort tidsperiode fem avocadosten i vand og ventede. Ventede og ventede i cirka to måneder, inden de var klar til at blive plantet over i noget pottemuld. På det tidspunkt havde fire af avocadostenene hver en lang rod og en lillebitte spire. Den femte mistede jeg efter noget tid modet med, så den røg ud.

AVOCADOERNES KAPLØB

Én af avocadostenene spirrede lidt hurtigere end de andre, og var i en periode ret langt foran de andre, men så gik spiringsprocessen ligesom i stå, og de tre andre har nu overhalet den markant! Da jeg plantede dem over i pottemuld begyndte det at gå stærkt, og de tre avocadospirer, der overhalede den fjerde, er efterhånden ret høje med store blade. Særligt én af planterne gror helt fantastisk, og som I kan se på billederne er den ved at få sin anden “runde” blade.

DEN GRØNNE FARVE SPREDER GLÆDE

Planternes grønne farve er helt vildt skøn og jeg bliver helt glad af at se på den. Jeg kan stå og beundre planterne i lang tid hver dag, og selvom de begynder at fylde ret meget i vores meget lille køkken, så er det virkelig dejligt at se dem stå og stortrives ved vinduet. Jeg får det næsten til at lyde som om, at planterne har en personlighed, men helt ærligt så er det bare fedt at få noget til at gro. Generelt er det fedt, når de ting man sætter sig for lykkes!

MÆNGDEN AF VAND?

Jeg er dog ved at blive en lille smule usikker på hvor meget vand, jeg egentlig skal give dem. Indtil for ganske nyligt gav jeg dem en lille sjat vand hver anden dag, men det er jeg stoppet med, fordi den bagerste plante (se billederne) begyndte at hænge en smule med bladene – og jeg blev i tvivl om, om det faktisk var fordi, den fik for meget vand? Hvis der er nogen af jer, der har erfaringer med, hvor meget vand avocadoplanter skal have, så råb endelig højt (:

Hvad med jer – er der nogle af jer, der har gang i samme projekt, som jeg? Hvis I har, så håber jeg rigtig meget, at I har succes med det. Lad mig endelig se jeres avocadoplanter, og del meget gerne jeres gode fif.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

Avocadotræ

4 Comments

  • Julie Monberg

   Tak, Maja. Desværre er jeg lige vågnet op til brune krøllede blade på dén avocadoplante der ellers så ud til at have det bedst. Er bange for, at den har fået kulde fra vinduet i nat. Krydser sådan fingre for, at den får samlet nye kræfter! Fordi det var og er et trist syn.

 • Alice

  Jeg synes faktisk det er imponerende at det har kunnet lade sig gøre her hen over den mørke tid. Der må være rigtig god gro-karma hos dig.

  • Julie Monberg

   Ja, det synes jeg faktisk også! Hehe ja, vi må have god gro-karma herhjemme. Desværre er der én af planterne, der havde brune krøllede blade i dag, da jeg vågnede – æv! Jeg tror den har fået kulde fra vinduet. Men jeg krydser fingre for, at den kan redes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *