Bolig,  DIY,  Interiør,  Tankemylder

KAN JEG GRO ET AVOCADOTRÆ?

Grow an Avocado TreeGrow an Avocado Tree

Flere og flere er begyndt at gro deres egne avocadotræer og nu er jeg simpelthen nødt til at hoppe med på bølgen. Der er vidst tale om lidt af en avocadotræs-dille, og det med god grund, fordi træerne er jo simpelthen så fine, søde og elegante. Generelt er det tydeligt at fornemme på de sociale medier, at planter lige pt. er det ypperste indenfor boligindretning og jeg er personligt helt enig. Planter og lidt grønt liv gør alt for atmosfæren i et hjem og er i den grad med til at skabe en hyggelig og levende stemning.

FØLELSEN AF AT FÅ NOGET TIL AT GRO

Vi har købt en del nye planter det sidste års tid – nogle er døde (ja, man skal vel lige lære det) og andre gror med høj hast. Det er en fornøjelse at se … altså at de gror, ikke dør. Vi har selv forsøgt, at gro bredbladet persille og basilikum, og det lykkedes faktisk temmelig godt. Desværre overlevede de ikke de tre uger, vi var i Frankrig. De havde brug for vand hver anden dag og så ofte skulle min veninde, der agerede plante-passer, altså ikke komme rendende. Uanset hvad, så synes jeg virkelig godt om den følelse det giver, at få noget til at gro på egen hånd. Det er så livsbekræftende og spændende at følge med i udviklingen. Derfor vil jeg selvfølgelig også forsøge mig med et avocadotræ.

DOBBELT CHANCE FOR SUCCES

Det er dog vidst en længere proces, at gro et avocadotræ, og der kan gå op til to måneder før der viser sig en lille spire. Samtidigt fornemmer jeg blandt andre, der giver sig i kast med et avocadotræsprojekt, at det er lidt af en udfordring, at få avocadosten til at spire. Derfor har jeg i første omgang plantet to sten, og jeg tænker, at det må fordoble chancen for, at jeg får held med mit lille projekt. Jeg krydser virkelig fingre, og jeg kan næsten ikke vente med at følge processen. Please, lad det lykkes!

Grow an Avocado Tree

Som I kan se er det ganske simpelt at sætte gang i avocadotræs-processen, og billederne illustrerer meget godt, hvad du skal gøre. En mere udførlig guide, der step for step beskriver, hvad du skal gøre, findes dog lige her på Sonoma Seven “How to grow an avocado tree”. Det er den guide, jeg har fulgt og det er Mille Emilie, der står bag bloggen, der har inspireret mig til planteprojektet. Efter at have set hendes guide på Sonoma Seven har jeg nemlig fulgt hendes personlige avocadotræs-proces på Instagram og set hvordan hun lykkes med at gro et fint og elegant avocadotræ (se billederne nedenfor). Nu må tiden vise, om jeg får lige så stor succes med mine avocadosten. Forhåbentligt bliver bare én af stenene til et fint lille avocadotræ.

Avocado Tree

Har I haft succes med at gro et avocadotræ eller har I fået lyst til at springe ud i projektet? Husk at “skralden” på stenen forsigtigt skal fjernes og at stenen efterfølgende skal dækkes halvt med vand. God fornøjelse, og lad mig endelig høre hvordan jeres træer udvikler sig.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *