LEGOLAND
Hverdag & eventyr

LEGOLAND for 100. og 1. gang

På fredag går vi på sommerferie, og i går havde jeg følelsen af, at vi tog forskud på ferien – Frida, Jesper og jeg var nemlig i LEGOLAND.

Ofte kan der godt gå lige lovligt meget hverdagstrummerum i den herhjemme. Mon ikke det er sådan i mange børnefamilier? Kender I det? Derfor nyder jeg virkelig de dage, hvor vi gør noget andet, end vi plejer. Når vi tager ud af huset og oplever noget nyt. Sammen. De dage kan jeg leve højt på længe (!) og sådan har jeg det med dagen i går.

LEGOLAND var min legeplads

Det var Fridas første tur i LEGOLAND. Og ærligt, så har jeg set virkelig meget frem til at kunne tage min datter med i LEGOLAND. LEGOLAND var min legeplads, da jeg var barn. Jeg er vokset op i Billund og hvert år havde vi selvfølgelig sæsonpas til parken. 5-10 minutter på cyklen og mine venner og jeg stod foran hovedindgangen til LEGOLAND – et slaraffenland før børn, unge og barnlige sjæle. Jeg kender, mere eller mindre, parken som min egen bukselomme, og selvom det efterhånden er nogle år siden, jeg var der sidst og der er kommet nye forlystelser og tema-områder til siden da, føltes det som “at komme hjem”, da vi i går bippede os ind med sæsonpasset.

LEGOLAND

Et hav af oplevelser i børnehøjde

Frida var en smule sløj, da hun vågnede fra sin middagslur herhjemme og vi skulle til at afsted. Men vi besluttede os for at tage afsted alligevel. Vi bor trods alt kun små 20 kilometer fra parken og har sæsonpas, så hvis vi måtte “kapitulere” og tage hjem, ville det ikke gøre så meget. Vi vil altid kunne tage afsted igen. Men Frida kvikkede hurtigt op, da hun så de mange farver og de første LEGO-figurer. “Sløjheden” blev lagt på hylden.

Toget var det første, vi prøvede og dét med store, spillende øjne. Der var så meget at se på for hende (og for os), og måske var det også lidt overvældende. Men vi tog det stille og roligt, og fulgte hendes tempo. Vi kiggede på fly i mini-byen, så på små farverige fisk og store hajer i Atlantis, fløj op og ned i den lille gule flyver, kørte rundt og rundt i LEGONDOL’en (minipariserhjulet), spiste store drysfyldte is, red “gadagung gadagung” på præriehesten, skreg med børnene, der susede rundt i de store rutsjebaner, sejlede ind i piratgrotten, mens vi holdte os for ørerne, klappede af kongen, prinsessen og de to vagter, der lavede udspringsshow på borgen, legede i legehusene i DUPLO Land, spiste boller med smør og drak saftevand.

LEGOLAND

En pauseknap i hverdagen

Første besøg i LEGOLAND var et hit. Frida nød det. Vi nød det. Og vi gør det snart igen. Næste gang skal vi prøve det høje LEGO-udkigstårn, de små sejlbåde og sige hej til Dragen Olli. Jeg glæder mig og mon ikke det samme gælder for Frida?

Hvordan bryder i hverdagstrummerummet? Selvom en tur i LEGOLAND ofte er en kæmpe succes i en børnefamilie, så kan det være mindst lige så fint at bryde trummerummet ved at pakke en madkurv med klapsammenmadder og tage i skoven, “dække op” til flere timers fælles kreativ leg ved spisebordet, fylde badebassinet i haven på de varme dage eller bare give sig tid til en sodavandsis på vejen hjem fra dagens indkøb i supermarkedet.

Men vi skal have ideerne! Så hvorfor ikke dele dem med hinanden. Smid jeres bedste tips til gode hverdags-“afbrydelser” i kommentarfeltet. Jeg vil elske at kunne dele et indlæg fyldt med alle vores fælles ideer til hyggelige familieaktiviteter, der hjælper os med at sætte hverdagen på “pause”.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *