Drikke,  Tankemylder

MANDELMÆLK VS. KOMÆLK – HOW!?

Komælk mandelmælk

Jeg vil rigtig gerne erstatte dén mælk, jeg bruger i min kaffe, med mandelmælk eller soyamælk. Og jeg forsøger virkelig! Men jeg K.A.N. I.K.K.E li’ det. For noget tid siden forsøgte jeg mig med soyamælk, men måtte simpelthen lave en ny kop kaffe … med komælk … efter den første slurk. Det samme skete den anden dag, da jeg optimistisk skulle forsøge med mandelmælk. Jeg havde én eller anden forestilling om, at mandelmælk var svaret – det var dét, der skulle erstatte den ellers nødvendige komælk i min kaffe. Desværre blev jeg skuffet!

Handler det om tilvænning eller hvordan gør alle jer, der rent faktisk formår at skippe komælken? Kan I virkelig lide soya- eller mandelmælk? Jeg ser på ingen måde mig selv som en kræsen person, men lige i det her tilfælde er jeg i den grad kræsen. Og det undrer mig virkelig, hvordan andre … med fornøjelse … udskifter komælken med ét af de to produkter? Jeg ville ønske, at jeg kunne gøre det, men jeg begynder næsten at tvivle. Jeg er åbenbart rimelig afhængig af min komælk i kaffen (eller det kommer egentlig ikke bag på mig, men hvor ville det glæde mig, hvis jeg uden problemer kunne finde et godt erstatningsprodukt).

Del endelig alle jeres tanker, gode råd, egne oplevelser osv. i kommentarfeltet. Måske har jeg endnu ikke fundet de “rigtige” produkter, fordi der er sikkert forskel på mandelmælk fra forskellige producenter? Eller også skal jeg bare afgøre med mig selv, om jeg er villig nok til at skippe komælken og i stedet drikke tyk, grynet og knap så god kaffe? Tyk og grynet på grund af dén mandelmælk, jeg absolut vil have mig selv til at drikke i stedet for den tynde, lette og klare komælk.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram 

12 Comments

 • Karoline

  Jeg eksperimenterer også selv med alternativer til mælk :) Men ja, alternativet ligger ikke lige for. Men jeg kan anbefale Soyadrik med vanilje. Det er rigtig lækkert i kaffen synes jeg.

 • Charlotte

  Jeg elsker virkelig plantebaseret mælk, og har aldrig skulle vænne mig til smagen. Da jeg var yngre synes jeg sojamælk (den med vanilje og kalcium), smagte meget bedre en alm. mælk. Nu har jeg været mælkefri i snart to år, og kunne aldrig drømme om at drikke ko-mælk igen. Hvis du er ude efter en mere smags neutral alternativ, så prøv dig med havremælk. Personligt synes jeg at mandelmælk og rismælk kan blive for sødt. Ellers hvis du kan lide smagen af kokos, så prøv kokosmælk. Og her mener jeg ikke sådan en konservesdåse, men tynde mælke udgave fra Alpro f.eks.

  • Julie Monberg

   Kokosmælk og havremælk det skal helt sikkert have et forsøg (: Tusinde tak for tippet!

   Må jeg, af ren nysgerrighed, spørge ind til om du har kunne mærket nogle ændringer på din krop, nu hvor du ikke har drukket ko-mælk i to år? Jeg ved ikke om du har skåret alle mælkeprodukter helt fra?

  • Julie Monberg

   Der er flere grunde til, at jeg gerne vil skifte komælken (og andre mælkeprodukter) ud … men hovedsagen er nok, at jeg er nysgerrig. Jeg er nysgerrig efter at se, om det har en positiv effekt på min krop (og i særdeleshed min hud) at undgå mælkeprodukter (:

   Men det ikke nemt, når jeg virkelig ikke kan lide de andre produkter, og når mælk er en nødvendighed i min elskede kaffe ;)

 • Pernille Jørgensen

  Hej Julie,
  Da jeg startede på sojamælk for 5-6 år siden lagde jeg ud med den med vanilje fra Änglamark. Den er god. Men det er ikke noget der hjælper på uren hud for mit vedkommende. Jeg har ikke rørt mælkeprodukter i 2 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *