Bloggen,  Tankemylder

MINE SVAR PÅ JERES SPØRGSMÅL

Svar på spørgsmål

Endelig er de her! Svarene på de spørgsmål, I stillede mig i forbindelse med spørgerunden. Bedre sent end aldrig, ikke? Jeg vil lige sige mange tak for jeres spørgsmål – det er rigtig dejligt, at I har lyst til at lære mig lidt bedre at kende. Ellers vil jeg bare sige “god læselyst” og vinke hej for nu, for at indlægget ikke bliver meget længere end det allerede er i forvejen (:

Blogrelaterede spørgsmål

1. Hvorfor begyndte du at blogge?

Det er ikke lang tid siden, at jeg, i forbindelse med et ”interview” til bloggen Karina Agerholm, svarede på netop dét spørgsmål. På Karinas spørgsmål svarede jeg noget a la: Bloggen juliemonberg.dk startede jeg tilbage i september 2012, men havde inden da haft flere andre blogs. Dengang jeg oprettede domænet juliemonberg.dk trængte jeg simpelthen til at starte på en ”frisk”. Jeg har, så længe kan jeg huske, brugt uanede mængder af tid på diverse sociale medier, og altid nydt at skrible på nettet. Min første ”blog” hed noget så smagfuldt som mizzpink.etellerandet.dk … ja, det var dengang. Ung og vild med z’er. Det var in! Generelt har jeg altid nydt at skrive, og jeg vil mene, at jeg er noget bedre til at formulere mig skriftligt end mundtligt – jeg er dog alligevel blevet bedre til det mundtlige med tiden (et hav af mundtlige universitetseksaminer gør ”mester”), men det skriftlige falder mig langt mere naturligt. Derudover elsker jeg at fotografere, og i mine øjne findes der ikke noget finere end at finde et flot motiv og få det bedste ud af det – et fotografi siger ofte mere end tusinde ord, og dét elsker jeg at indfange. I bund og grund kombinerer min blog en lang række af mine allerstørste interesser, og det er derfor, jeg valgte at starte en blog i sin tid, og derfor at juliemonberg.dk eksisterer i dag. Jeg nyder at kunne dyrke mine interesser og samtidig dele det med nogen (:

2. Hvor går din grænse for, hvad du vil dele/skrive om her på bloggen?

Det er et rigtig godt spørgsmål, og faktisk er det noget, jeg gør mig en del tanker om for tiden. Personligt kan jeg allerbedst lige de blogs, hvor personen bag bloggen deler de mere personlige ting – det er dér, hvor man føler, at man kommer under huden på bloggeren, og hvor bloggeren virkelig inddrager én i livets glæder og sorger. Fordi at det netop er dén type blogs, der fanger mig, har jeg også et ønske om selv at blogge om de personlige ting, men jeg må samtidig være ærlig og sige, at jeg endnu ikke har ”tilladt” mig selv at åbne helt op. Én ting er, at have et ønske om at inddrage i stort og småt, en anden ting er rent faktisk at gøre det. Jeg synes det er grænseoverskridende … også selvom jeg har lysten. Men det er som om, at jeg helt naturligt og måske lettere ubevidst holder en vis distance. Nogle emner er mere sårbare end andre, og derfor er der nok særligt nogle emner, som jeg holder en smule igen med. Jeg synes, det er svært at svare entydigt på spørgsmålet, simpelthen fordi at jeg selv er småforvirret over det. Jeg aner ikke om svaret giver mening?

3. Hvor lang tid bruger du på bloggen om dagen/ugen?

Den seneste tid har jeg brugt absolut ingen tid på bloggen – den har simpelthen været i dvale. Men mit ønske er, at bruge en del timer på den hver dag, så der for alvor kan komme liv på bloggen. Jeg elsker at blogge, og det har ikke ændret sig, selvom jeg har behandlet den yderst dårligt de seneste måneder. Læs lidt mere om det her.

4. Hvordan vil du gerne, at din blog ser ud og hvad tror du den indeholder om tre år?

Ønsket er selvfølgelig at bloggen er i fuldt vigør og at jeg formår at levere noget indhold, der tiltrækker læsere – fordi i mine øjne er det ikke bloggeren alene der skaber liv, tværtimod; det er læserne, og dén interaktion der kan opstå mellem blogger og læsere, og også læsere imellem. Drømmescenariet er, at jeg en dag i fremtiden vil kunne drive bloggen på et mere professionelt plan – hvem vil ikke gerne kunne leve af sin interesse?

Med hensyn til indholdet så håber jeg på, jf. svaret ovenfor, at bloggen indeholder en hel del flere personlige indlæg, som læserne kan relatere til i større eller mindre grad. Men inspirationsindlæg, opskrifter og forhåbentligt rejseindlæg vil også stadig være en væsentlig del af bloggen.

5. Hvad synes du, ”den gode blog” indeholder?

Det spørgsmål er mere eller mindre besvaret i spørgsmål 2 – jeg nyder selv de personlige blogs, hvor personen bag bloggen åbner sig op og inddrager sine læsere i sit liv. Bloggeren behøver ikke at hive alle de helt store emner frem hver eneste uge, overhovedet – hyggelige hverdagsindlæg fanger mig også. Derudover er der nogle helt grundlæggende layoutmæssige ting, jeg værdsætter. F.eks. synes jeg, at et roligt og overskueligt layout med flotte billeder og velskrevne tekster, er lækkert! Men der er mange definitioner på ”den gode blog” – det afhænger i bund og grund af den enkeltes præferencer (:

6. Hvilke blogs er dine egne favoritter?

Favoritblogs?! Uh den er svær. Jeg følger et hav af bloggere … og til tider også lidt for mange. Bloglovin’ er altid spækket med nye indlæg, når jeg logger ind – det er både dejligt og lidt stressende, hvis man gerne vil nå dem alle igennem. Men jeg kan rigtig godt lide Cana Buttenschøn, Caroline Berg Eriksen, Emily Salomon, og min absolutte favorit RockPaperDresses.

7. Hvilket program redigerer du med?

Jeg redigerer oftest mine billeder i noget så simpelt som Apples ”Fotos”. Men når det skal være lidt grundigere redigeringer, gør jeg det i Adobe Photoshop Lightroom.

Mere personlige spørgsmål

8. Kan du sætte ord på din jobjagt indtil videre?

Min jobjagt er på nuværende tidspunkt ikkeeksisterende, da jeg er blevet projektansat på et kommunikations-projekt, hvor jeg for alvor får mulighed for at styrke mine skriftlige kompetencer. Så der er ro på jobsituationen, hvilket er dejligt!

9. Hvad er dine jobmæssige planer i fremtiden?

Lige nu er mine planer at levere et godt stykke arbejde i forbindelse med dét projekt, jeg er ansat, og så krydser jeg fingre for, at jeg i fremtiden lykkes med en fastansættelse i en virksomhed, som jeg i længere tid har været i dialog med. Apropos følsomme emner, som jeg skrev om i spørgsmål 2, så er netop jobs et følsomt emne for mig. Hvorfor kan jeg ikke rigtig beskrive, men for mig er ”job” en rimelig privat ting … måske fordi dét at være forholdsvis nyuddannet ligger i mig – jeg har endnu ikke dén der store bunke erfaring, som giver én ro og selvtillid omkring et beskæftigelsesområde. Det skal opbygges, og det sker i små steps (:

10. Drømmejob?

Spørgsmålet til én million kroner! Jeg har aldrig vidst med sikkerhed, at jeg f.eks. skulle være efterskolelære, tandlæge, marketingmedarbejder, leder, eller andet. Det har faktisk altid været lidt usikkert for mig, hvad jeg godt kunne tænke mig at arbejde med. Men én ting har altid været sikkert; jeg vil beskæftige mig med noget, jeg synes er spændende og noget, der interesserer mig. Lige nu interesserer jeg mig for marketing, kommunikation og herunder sociale medier, og derfor skal jeg beskæftige mig med (og beskæftiger jeg mig med) dét på den ene eller anden måde.

11. Hvad bruger du din fritid på?

Størstedelen af min fritid bruger jeg i selskab med min kære Jesper – jeg elsker alt vores tid sammen. Derudover nyder jeg selvfølgelig at være sammen med min familie, og mine og vores gode venner. Gode gåture, god mad, en god film, et inspirerende magasin, en stor softice, grillaftener, og gode snakke med de mennesker jeg allerbedst kan lide, det er dét, jeg allerhelst bruger min fritid på.

12. Hvis du kunne få et ønske opfyldt, hvad skulle det så være?

Mit største ønske er, at ingen i min familie nogensinde bliver ramt af alvorlig sygdom.

13. Hvad er du rigtig god til? Og hvad er du rigtig dårlig til?

Jeg er nok den dårligste til at snakke pænt om mig selv – hvilket nok er én af mine dårlige sider; i hvert fald én af de sider, der ikke kommer mig selv særlig meget til gode. Desværre. Men jeg synes, at én af mine styrker er, at jeg er meget betænksom – jeg tænker meget på andre og gør rigtig meget for at tage hensyn til andre. Det betyder så meget for mig, at de personer, der er omkring (ikke kun bogstaveligt men også i videre udstrækning) mig, har det godt.

14. Yndlings spisested?

Det er faktisk alt for sjældent, at vi tager ud og spiser. Men det skyldes nok, at vi elsker sushi og stort set altid vælger at bestille take-away-sushi fra Bar’Sushi. Jeg knuselsker det, og det samme gør Jesper (det tør jeg godt sige på hans vegne). Og så synes jeg desværre ikke, at vi har de allerbedste restauranter her i Kolding – men måske er det fordi jeg ikke har givet dem alle en fair chance. Who knows? Jeg ville faktisk ønske, at vi lidt oftere spiste ude, men til gengæld så husker jeg også de gange, hvor vi har spist ude helt tydeligt. F.eks. kan jeg i særdeleshed anbefale Restaurant MeMu i Vejle – dét er en oplevelse!

15. Hvem er din yndlingsdesigner?

Svært spørgsmål! Jeg ejer ikke særlig meget designer-designertøj. Det har de mange år på SU ikke rigtig tilladt. Derfor har jeg heller ikke været helt med på beatet og fulgt de forskellige designere, så lige nu er jeg faktisk lidt i tvivl om, hvem der pt. er min yndlingsdesigner? Dårligt svar, men ikke desto mindre sandt. Desværre. Jeg må lige oppe mig lidt (:

Hvis I skulle ligge inde med flere spørgsmål, så er I selvfølgelig altid velkomne til at stille dem – uanset om jeg kører en spørgerunde eller ej (:

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *