Drikke,  Ferie,  Hverdag & eventyr,  Opskrifter,  Rejser

MOJITOS MED SCHWEPPES CITRUS MIX

Mojito Recipe

Bonjour madames et mademoiselles. Kan vi blive enige om, at drinks er én af de væsentlige ingredienser i en god ferie? Jeg nyder i hvert fald både at lave og ikke mindst drikke gode og velsmagende drinks, når jeg holder ferie. På en ferie er overskuddet altid større end i hverdagen og derfor er det oplagt at kaste sig ud i lidt mere “avancerede” drinks. I forgårs besluttede min kæreste og jeg os for at servere en god mojito. Jeg elsker mojitos – de er for mig nærmest indbegrebet af sommer! Smagen af frisk mynte og lime er i min optik sublim i sommervarmen.

FRA DANSKVAND TIL 7UP TIL SCHWEPPES CITRUS MIX

Mine forældres hus ligger i en næsten mikroskopisk bjerglandsby i det sydfranske og udvalget af dagligvarer er ikke altid det allerstørste. Derfor kunne vi på dagen ikke anskaffe sportsvand ala 7 Up, som jeg ellers normalt bruger til at lave mojitos. Jeg synes, at sportsvand giver lidt ekstra sødme til drinken i stedet for den traditionelle brug af danskvand. I stedet for sportsvand blev alternativet Schweppes Citrus Mix, som jeg i første omgang var rimelig skeptisk omkring. Det endte dog med, at de mojitos vi lavede med netop dén Schweppes, blev en seriøs vinder og faktisk en favorit blandt alle i huset … selv hos mændene, der ellers ikke altid er til de alt for søde drinks. Drinken var så god, at vi på vores storindkøb i går endte med at putte 8 Schweppes Citrus Mix i vognen, og altså har planer om, at lave flere af den mojito-variant i den nærmeste fremtid. Jeg glæder mig allerede! Mums.

DET VIGTIGSTE STEP I MOJITO-PROCESSEN

Den lidt alternative mojito-variant kan virkelig anbefales, og jeg har lavet en billedeguide til jer, som I kan følge. Det vigtigste step er helt klart dét step, hvor mynteblade, limeskiver og rørsukker mortes! Den saft, der dannes, er eminent og virkelig vigtig at benytte alt af når “massen” fordeles i glassene. En god rom er heller ikke at kimse ad. Jeg er overbevist om, at drinken vil sprede glæde i den nu også danske sommervarme (:

Hvilken drink er din favoritdrink i sommervarmen?

Mojitos Mojitos

Følg på Bloglovin’ | Følg på Instagram | Følg på Pinterest |

5 Comments

 • Jeanette h

  Arhmen, hvor ser det dog bare lækkert ud Julie! Jeg elsker også mojitos! Selvom G&T er en stærk konkurrent – kun fordi den er lidt nemmere at lave ;)

 • Mia A

  Spændende opskrift med Schweppes Citrus Mix.. Jeg prøvede den for første gang denne sommer i Kirgisistan og har lige siden ledt efter dem i Danmark.
  Har du tilfældigvis fundet et sted i DK, hvor de kan købes?

  • Julie Monberg

   Hej Mia,
   Hvis du godt kan lide Citrus Mix’en, så er du simpelthen nødt til at prøve den Mojito. Ummenum, den er god!
   Jeg har faktisk heller ikke set dem i DK endnu, desværre. Overvejer om jeg skal have nogle med hjem, næste gang jeg er i Frankrig.
   Hvis du finder dem, må du lige råbe højt ;) Jeg skal nok gøre det samme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *