Ferie,  Hverdag & eventyr,  Tankemylder

NÅR PLANERNE FOR ÅRETS SOMMERFERIE ÆNDRES

Sydfrankrig Sydfrankrig Sydfrankrig Sydfrankrig

| Billeder fra sidste års fabelagtige sommer i det sydfranske. Jeg havde lige afleveret speciale |

I år har det ikke lige frem været nemt at planlægge årets sommerferie. Pyh! Oprindeligt var planen, at Jesper og jeg skulle på en længere rygsækrejse med mine forældre og min lillebror. Mine forældre har, for efterhånden lang tid siden, inviteret os på én måneds rygsækrejse (helt fantastisk!). Den endelige destination skulle vi vælge i fællesskab, og vi var enige om, at vi ville besøge et asiatisk land. Jeg har altid rejst en del med mine forældre, men vi har aldrig rejst udenfor Europa. Det gjorde mine forældre til gengæld inden de fik min lillebror og jeg, og de har altid ønsket at komme tilbage til Indonesien eller besøge et lignende land igen, sammen med os. Dog har vi alle sammen vidst, at der var en chance for, at jeg ville blive gravid inden afrejse, og at rejsen derfor muligvis skulle foregå på lidt andre præmisser end planlagt. Og i værste fald, at rejsen måtte aflyses. Jeg forsøgte dog at “forberede” mig på rejsen allerede inden, vi begyndte på baby-projektet, og jeg fik derfor de vacciner, vi mente, var nødvendige.

Da vaccinerne var i hus, blev jeg gravid, og vi fandt desværre hurtigt ud af, at vaccine-dækningen ikke var tilstrækkelig, fordi både malaria og zika-virussen i høj grad begrænsede vores valg af destination. Vi researchede og researchede efter et muligt rejsemål, uden hverken malaria eller zikavirus, der opfyldte vores ønsker. Det var ikke en let sag! Stille og roligt fik vi os dog pejlet ind på Sri Lanka og havde stort set taget beslutningen om netop Sri Lanka som vores sommerferierejsemål, da vi blev opmærksomme på, at et ophold af dén varighed på Sri Lanka krævede en tyfus-vaccine. Dén havde jeg ikke, og den anbefales ikke til gravide. Ih!

Efter gode, lange snakke og mange overvejelser besluttede vi os for at udskyde den lange rejse et par år. Ærgerligt, men alligevel en beslutning, som vi alle sammen er glade for, både kommende forældre, bedsteforældre og morbror. Med en lille én i maven skal jeg ingen chancer tage og det vil være ærgerligt, hvis rejsen ikke bliver, som vi drømmer om på grund af alt for mange begrænsninger og forholdsregler. Så hellere have rejsen til gode til en dag, hvor vi alle sammen (+ én) med ro i sindet kan rejse afsted til lige netop dén destination, vi ønsker.

FRA RYGSÆKREJSE I ASIEN TIL SYDFRANSK “SIKKERHED”

I stedet besluttede vi os hurtigt for at nyde en lang sommer i det sydfranske, som vi plejer og elsker, og som vi aldrig får nok af. Vi blev dog enige om at peppe “den vante sommerferiedestination” op med en uge på Korsika. Dagen efter, at beslutningen var taget, meddelte WHO, at zika-virussen kommer til Europa og at Frankrig, og netop dét område, hvor vores sydfranske feriehus ligger, ligger øverst på listen over risikofyldte europæiske områder. Dér blev jeg en anelse bitter og nedtrykt. Jeg er ikke hysterisk under min graviditet, men lige netop zika-virussen er jeg altså temmelig opmærksom på. Jeg ved, at sandsynligheden for at blive smittet i Frankrig på nuværende tidspunkt, trods alt, er lille, men jeg vil simpelthen ikke løbe den risiko – jeg vil aldrig kunne tilgive mig selv, hvis jeg uheldigvis bliver smittet og smitten får følger for vores kommende barn. Derfor bliver Jesper, jeg og den lille i Danmark!

DEN DANSKE SOMMERIDYL

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har holdt ferie i Danmark, og det er ærligt talt ikke med min allerbedste vilje, når jeg ved hvor ubeskrivelig dejlig Sydfrankrig er om sommeren. Bedre gør det heller ikke vores danske “låsning”, at min kære farmor rejser med mine forældre og lillebror til det sydfranske. Jeg er så glad for, at de tager afsted og særligt at min farmor kommer afsted på ferie, men hold nu op hvor ville jeg ønske, at vi skulle med. Men det er, som det er, og vores sydfranske sommerhus løber heldigvis ingen steder – vi tager afsted næste år sammen med vores lille trold. Og dét vil jeg glæde mig til.

Nu krydser vi fingre for godt sommervejr i Danmark og er stille og roligt ved at planlægge, hvordan vi skal bruge vores sommerferieuger herhjemme. Som et lille plaster på såret har mine forældre inviteret Jesper og jeg på et firedages hotelophold på Hotel Guldsmeden i Aarhus, inden de vender snuden sydpå. Vi skal nyde hyggelige Aarhus og hotellets omtalte økologiske morgenmadsbuffet, besøge museer, spise gode steder og lave dét, vi får lyst til. Så hvis I har nogle anbefalinger til steder, vi skal spise og/eller besøge og ting, vi skal opleve i Aarhus og omegn, så råb endelig højt! Udover det lille århusianske eventyr skal vi tilbringe halvanden uge i Jespers families skønne vesterhavssommerhus. Det er et gammelt og charmerende træhus, som Jespers oldefar byggede i sin tid – det er rødt med grønne vinduer og ligger i første klitrække. Vi skal gå ture langs vandkanten, bade, hvis vejret tillader det, spise store vaffelis med guf, købe bolsjer i bolsjekogeriet, læse gode bøger, købe frisk fisk ved fiskemanden og bare nyde det rolige sommerhusliv.

Selvom sommerferien ikke bliver, som vi havde forventet, så er jeg sikker på, at vi får en skøn sommer i Danmark! <3 Hvad skal I i jeres sommerferie?

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Sydfrankrig

10 Comments

 • Søren Sälik

  Det bli’r helt sikkert også skønt at være i sommerhus – det har sin charme :) Det er lidt sjovt, for da jeg boede i Danmark, ku’ jeg ikke se det store i at holde ferie f.eks. ved Møns Klint. Men egentlig, efter at jeg er flyttet til Estland, er jeg begyndt at se flere ting ved dk, der bestemt er værd at besøge – i hvert fald i en uges tid el. 2 :)

  Så det ‘take’ på ferie i dk har ændret sig for mig :) Min sommer .. vi er i gang med at indrette vores nye rede her :)

  • Julie Monberg

   Det har nemlig sin charme! Og DK er skøn, når vejret er godt, så det krydser vi fingre for (:
   Nogle gange er det godt at komme lidt på afstand af noget, så ser man det med nye øjne – det er sikker dét, der er sket for dig, efter du er flyttet (:
   God fornøjelse med redebyggeriet i Estland.

 • Lisbeth

  Mmmh, sådan en ferie ved Vesterhavet er altså også bare idyl på højt niveau! Jovist, barndomsminder er altid glaserede med et yndigt, lyserødt filter, men mine minder fra barndommens ture i sommerhus ved Vesterhavet med min mormor og morfar er noget af det bedste jeg har. Der er SÅ dejligt! Også selvom det ikke er særligt eksotisk. Må jeg spørge, hvor på vestkysten sommerhuset ligger? Føler jeg kender så mange af byerne derovre, så det er sjovt at sætte mentale billeder på :)

  Min kæreste og jeg har sprængt budgettet i år, og tager til noget så “dansker agtigt” som Gran Canaria. Det bliver først til august, men jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor meget jeg glæder mig til en uge med sol og varme.

  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Julie Monberg

   Det er nemlig idyl på højt niveau! Min kæreste har også udelukkende fantastiske barndomsminder om sine ferier i det lille røde sommerhus ved Vesterhavet (: Selvfølgelig må du spørger om det – det ligger i Vejers. Er du kendt der? (: Rigtig hyggeligt sted!

   Det lyder dejligt med en tur til Gran Canaria! Og dét med, at det først er i august, det bliver du glad for, når I tager afsted, fordi på det tidspunkt har de fleste “overstået” deres ferier, men I har stadig jeres til gode ;)

 • Line

  Hvor ærgerligt med den manglende vaccination og bagefter med virus-frygt i Frankrig! Når først kamelen er slugt, så er jeg sikker på, I får den skønneste sommer. I går jo og glæder jer til noget helt fantastisk lige på den anden side af sommermånederne :-)
  Vi er flyttet til San Francisco 1. juni, så en del af vores sommerferie går med at lære vores by at kende. Og så skal vi til bryllup i Danmark i august. Ellers er der Hawaii, Canada og road trip langs Highway 1 på tegnebrættet – vi vil gerne alle tre ting, haha.

  /Line

  • Julie Monberg

   Hammerærgerligt! Men der er ikke noget at gøre ved det, desværre. Hvor er du sød – du har nemlig ret, vi har den skønneste oplevelse at se frem til. Og det gør kun sommeren endnu sødere og dejligere, at have vores lille trold boblende og sparkende i maven. Det spreder SÅ meget glæde og varme <3

   Det må være så spændende, at skulle lære jeres nye by at kende - San Francisco er helt sikkert fantastisk! Øj. Uh I har nogle gode ting på tegnebrættet! Uanset hvad I vælger, så kan det kun blive godt. Rigtig god sommer til jer (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *