Hverdag & eventyr,  Opskrifter

NEM & UDSØGT JORDBÆRTÆRTE

Jordbærtærte Jordbærtærte Jordbærtærte

I går aftes havde Jesper og jeg besøg af mine forældre, og i den anledning bagte jeg den skønneste jordbærtærte, som vi fik til aftenkaffen. Jeg elsker jordbærtærte og jordbær generelt, men har aldrig selv bagt en jordbærtærte. Det vidste jeg, at der skulle laves om på, da jeg så et dødlækkert Instagram-post fra Mille Grath (@sonomaseven) med netop dén jordbærtærte, som jeg bagte i går. Med hjælp fra Mille fandt jeg frem til opskriften, der er fra Isabellas, og tærten var virkelig en succes – den blev i hvert fald nydt med største velbehag af os alle fire.

Ikke nok med at kagen smager udsøgt, så er den altså også virkelig nem at bage og ingredienslisten er ret overskuelig. Og så er det visuelle resultat jo fuldstændig eminent! Så smuk og overdådig en kage. Fordi jeg er så ovenud begejstret for opskriften og resultatet, vil jeg selvfølgelig lige dele opskriften med jer. Jeg tror, at jordbærsæsonen så småt begynder at synge på sidste vers, så jeg vil anbefale jer at hapse nogle af sæsonens sidste og yderst velsmagende jordbær, og fremtrylle og forkæle jer selv og jeres kære med den lækre tærte.


Det skal du bruge til jordbærtærten:

Bund:
250 g revet marcipan
125 g koldt smør skåret i terninger
2 hele æg
4 spsk. hvedemel

Endvidere:
Smør til formen (aflang på 10 x 30 cm eller en rund på 20 cm)
50 g smeltet god mørk chokolade (jeg brugte dog 80 g 70 % chokolade, fordi jeg elsker chokolade)

Creme:
250 g mascarpone
1 dl græsk yoghurt
2-3 spsk. flormelis
Korn af ½ stang vanilje

Pynt:
250 g jordbær delt i kvarte

Drys:
Flormelis

Sådan laver du jordbærtærten:

  • Rør marcipanen sammen med smørret.
  • Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
  • Vend melet i dejen.
  • Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen i 20-25 minutter i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun. (Hold godt øje med tærten, så den ikke får for meget – den skulle nødigt blive tør).
  • Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade. (Jeg lod chokoladen størkne helt, inden jeg dekorerede tærten).
  • Pisk mascarpone med yoghurt, flormelis og vaniljekorn til en fast creme.
  • Fordel cremen på bunden og derefter jordbærene. (Jeg puttede cremen i en pose og lavede små toppe på tærtens overflade).
  • Drys med flormelis.

Jeg vil lige tilføje, at jeg forberedte chokolade, creme og jordbær på forhånd og først “samlede” tærten lige inden, den skulle serveres. Dog kan den også sagtens samles på forhånd og stilles på køl indtil servering. God fornøjelse og velbekomme!

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

Jordbærtærte

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *