Aftensmad,  Anbefalinger,  Hverdag & eventyr

PÅ BESØG HOS RESTAURANT PIHLKJÆR # 2

Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær

Indlægget er sponsoreret af Restaurant Pihlkjær

Så skal vi igen indenfor i fiskerestauranten Restaurant Pihlkjær i Mejlgade i Århus. Hvis I endnu ikke har set og læst det første indlæg i ”Pihlkjær-serien”, så kan I hurtigt finde det lige her. Som jeg skrev i det forrige Pihlkjær-indlæg, har jeg valgt at lave tre indlæg fra mit besøg i restauranten – det første indlæg omhandlede selve restauranten, interiøret og stemningen, dette indlæg inviterer jer med indenfor i restaurantkøkkenet hvor kokkene tryller, og det sidste indlæg kommer til at fokusere på den dejlige middag, som Jesper og jeg havde fornøjelsen af at nyde.

ET ÅBENT KØKKEN DER STILLER KRAV & INVITERER INDENFOR

Hos Restaurant Pihlkjær har de et åbent køkken, der giver gæsterne mulighed for at følge en lille smule med i kokkearbejdet. Dét at kunne fornemme at kokkene i koncentration tilbereder og anretter den ene tallerken efter den anden, og at tjenerne henter smukt anrettede retter og serverer dem for gæsterne, giver virkelig en god stemning og atmosfære. Det giver følelsen af nærvær og stolthed. En stolthed der i øvrigt er helt på sin plads. Derudover vidner det åbne køkken om en generel lyst til at ”involvere” gæsterne. Et åbent køkken stiller om muligt endnu højere krav til både stemningen medarbejderne imellem, hygiejnen, overblikket samt samarbejdet – krav som hele restaurant-teamet i den grad formodede at leve op til. Både i løbet af eftermiddagen og undervejs i Jespers og min middag, som jeg skriver om i næste indlæg, bemærkede jeg netop hvordan kokkene udviste en helt særlig ro og hvordan køkkenet konstant var ryddeligt og rent. Jeg har altid haft en forestilling om, at livet i et industrikøkken var præget af kaos og kokke/medarbejdere, der kommunikerede i et usandsynligt højt toneleje. Men det var altså ikke tilfældet i køkkenet hos Restaurant Pihlkjær. Selvfølgelig skal og kan det ikke fornægtes, at der alt andet lige må være perioder, hvor presset i sådan et køkken er stort.

ET SKIFTENDE & FISKEDOMINERET MENUKORT

Jeg spurgte Henrik Pihlkjær hvilken oplevelse, hans gæster kan forvente at få, når de besøger restauranten, og dertil svarede han: “De får fisk på tallerkenen. Her får folk mere fisk end de får alt muligt andet. Jeg kan ikke snuppe, når jeg selv tager ud og spiser, og man får denne her lille bøf på 180 gram og så får man jeg ved ikke hvor meget garniture, kartofler og sovs, så man kan sikre sig at gæsterne bliver mætte. Det kan jeg ikke! Her får folk altså noget fisk på tallerkenen. Og det er derfor, at folk kommer igen. De får noget for pengene.” (Pihlkjær, 2015). Derudover er noget af dét, der virkelig tiltaler mig ved restauranten dét faktum, at menuen skifter hver aften. Menuen følger årstiderne og det er dermed de tilgængelige råvarer, der er med til at bestemme aftenens menu. Ligeledes er det den enkelte menu/ret, der er med til at bestemme hvilken vin, der serveres den pågældende aften – det er dén vin, restauranten mener er særligt velegnet til netop dén servering.

AT GØRE MADLAVNING TIL EN KUNST

Selvom jeg kan skrive mange linjer om min eftermiddag og aften hos Restaurant Pihlkjær, vil jeg endnu engang overlade de sidste ord til billederne, som i særdeleshed skildrer hvordan erfarne kokke i mine øjne gør arbejdet med råvarer til kunst. Imponerende! Den madkunst kan I glæde jer til at se endnu mere af i mit næste og sidste Restaurant Pihlkjær-indlæg, hvor Jesper og jeg inviterer jer med til bords under vores middag på restauranten.

Hvad gør for jer en madoplevelse god? Det spørgsmål besvarer jeg i det næste indlæg i Pihlkjær-serien.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *