Aftensmad,  Anbefalinger,  Hverdag & eventyr

PÅ BESØG HOS RESTAURANT PIHLKJÆR # 3

Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant PihlkjærRestaurant Pihlkjær

Indlægget er sponsoreret af Restaurant Pihlkjær

Her kommer det tredje og sidste indlæg i Restaurant Pihlkjær-serien. Indlægget her er dét, jeg har glædet mig allermest til at vise jer, fordi det virkelig vidner om det fantastiske stykke arbejde, de kreerer og tilbyder i restauranten. Desværre giver billederne jer ikke mulighed for at smage retterne, men jeg håber alligevel, at billederne formår at formidle bare lidt af deres udsøgthed. Hvis I endnu ikke har læst det første indlæg i serien, hvor jeg viser billeder fra restauranten og skriver om stemningen, så kan I læse det her, og det andet indlæg, som inviterer jer med i køkkenet, findes her.

For kort at genopfriske, så er Restaurant Pihlkjær en restaurant, der er placeret i hjertet af Aarhus – nærmere i en hyggelig lille baggård på charmerende Mejlgade. Restauranten ejes af kokken Henrik Pihlkjær, der påbegyndte sin kokkekarriere allerede som 14-årig. Undervejs i sin karriere har han desuden været ejer af Havnens Fiskehus i Aarhus, og altså arbejdet som fiskehandler, hvorfor Restaurant Pihlkjær også, ganske oplagt, er en fiskerestaurant, hvor størstedelen af dét, du får serveret er fisk – veltilberedt og smagfuldt fisk.

EN ÆSTETISK OG DELIKAT MADOPLEVELSE

Da jeg besøgte restauranten, sluttede jeg eftermiddagen med at nyde den mest formidable fire retters menu i selskab med min kæreste – det satte prikken over iét på dagens oplevelse. Dét at opleve stemningen i restauranten og livet i køkkenet gav mig virkelig et godt indblik i, hvad det egentlig vil sige at drive en restaurant. Men der hvor det hele for alvor begyndte at give mening var, da vi fik serveret den ene kunstneriske og udsøgte ret efter den anden. Maden er det endelige produkt, og det er dén mad, der skal serveres for gæsterne den pågældende aften, hele dagen kredser om. For Henrik Pihlkjær går morgenen og formiddagen med at handle råvarerne, der løbende er med til at forme aftenens menu, og eftermiddagen bruges på diverse forberedelser i køkkenet – et dagsarbejde, der til sidst munder ud i en æstetisk og delikat madoplevelse for restaurantens middagsgæster. I mine øjne må det være yderst givende hver dag, at kunne berige en betydelig mængde mennesker med en dejlig middag, hvor råvarerne er perfekt sammensat og tilberedt, og hvor elementerne er nænsomt og bevidst anrettet.

HER VÆLGES DEN BEDSTE LØSNING

Da jeg sad som gæst på Restaurant Pihlkjær og fik retterne serveret, var det første, jeg tænkte, at intet var overladt til tilfældighederne – kokkene har en tydelig holdning til dén mad, de serverer, hvilket jeg virkelig sætter pris på. Retterne bæger hele vejen igennem præg af, at være lavet med omhu og engagement. I Pihlkjær-køkkenet springes der ikke over, hvor gærdet er lavest, tværtimod – et karaktertræk, der desuden viser sig i dét faktum (jeg tidligere har berørt), at menuen er forskellige fra dag til dag. Det er ikke den nemmeste løsning, der bliver valgt, men den bedste! Og det kan jeg li’!

PÅ GENSYN, RESTAURANT PIHLKJÆR

Det er virkelig en oplevelse og en fornøjelse, at besøge fiskerestauranten i Mejlgade, og jeg vil give restauranten mine varmeste og fineste anbefalinger. Jeg er personligt ethundredeprocent sikker på, at jeg skal besøge restauranten igen; og det fede er, at jeg ved mit næste middagsbesøg kan forvente mig en menu sammensat af lige nøjagtig de råvarer, som kokkene mener, er de bedste på dagen. Dét er delikat!

Har I nogensinde spist på Restaurant Pihlkjær, eller har I fået lyst til at aflægge restauranten et besøg? Hvis I kender til andre gode spisesteder i Aarhus, så må I rigtig gerne fortælle om dem i kommentar-feltet, fordi hvem vil ikke gerne beriges med nye og spændende madoplevelser?

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær Restaurant Pihlkjær

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *