Hverdag & eventyr,  Tankemylder

PERSONLIGT: EN INDRØMMELSE

Glæde

[ Billedet er fra den dag, jeg blev færdiguddannet – lettelsen førte nye bekymringer med sig ]

Jeg har flere gange holdt musen over “Udgiv”-knappen, men trukket den væk igen. Det er første gang, at jeg har haft det på den måde med et indlæg. Men sådan har jeg det med indlægget her. Jeg håber derfor, at I vil tage positivt imod det … fordi her kommer det.

Jeg har en følelse af, at jeg på det seneste ikke har været særlig personlig i min blogging. Jeg har i hvert fald ikke fortalt jer ret meget om, hvad der sker i mit liv efter, at jeg tilbage i september blev færdiguddannet cand.mag. i Designledelse.

Måske har jeg holdt igen med at fortælle om situationen, fordi jeg bare ikke synes, at den er særlig fed. Jeg befinder mig ultra dårligt i den, hvilket nok mest af alt skyldes, at jeg helt ærligt har meget svært ved at finde ud af, hvad der skal ske fremadrettet. Det er en indrømmelse, der er lettere nervepirrende at slynge ud … fordi min fornemmelse er, at de fleste, der har taget en 5 årig kandidatuddannelse ved, hvad de skal bruge uddannelsen til, når de er færdige og står med en ny titel og med diplomet i hånden. Men sådan har jeg det ikke! Desværre. Og det er frustrerende.

Generelt befinder jeg mig ikke specielt godt i det uvisse. Jeg er en meget struktureret person, der har behov for at vide hvad det næste, der skal ske, er. Og det ved jeg ikke lige nu. Jeg søger dog jobs, fordi det skal jeg. 7 om måneden for at være helt præcis. Og jeg har simpelthen svært ved at tro, at jeg er den eneste, der synes, at det er svært at finde 7 jobs om måneden, som fanger én. Ekstra vanskeligt bliver det, når retningen ikke er klar for én. Jeg har dog været til en jobsamtale (eller to – nået til anden og sidste samtalerunde), hvor jeg var blandt de sidste 3 ud af over 200 kandidater. Stærkt! Det var en god oplevelse, jobbet virkede interessant og jeg ved, at jeg ville kunne have løftet opgaven. Men jeg blev slået på målstregen … af brancheerfaring. Surt og øv! Så jeg arbejder selvfølgelig på at finde min plads et sted, men hele processen og ledigheden sætter virkelig gang i tankerne om, hvad der er det rigtige.

DET NÆSTE SKRIDT SKAL VÆRE SJOVT

Det helt store spørgsmål er, om jeg overhovedet kan se mig selv i et 8-17 kontorjob? Vil jeg befinde mig godt i det? Jeg ved, at jeg vil kunne mestre det, men vil jeg synes, at det er sjovt? Det er så vigtigt for mig, at det næste skridt, jeg skal tage, er sjovt! Når jeg tænker tilbage, så har mange de skridt, jeg har taget ikke været sjove. Nogle af dem har været okay. Men andre har jeg taget, fordi de skulle tages, og ikke fordi, jeg synes de var sjove at tage. Og det er trist.

Hvordan finder man ud af, hvad der gør én glad og hvad der for én er sjovt? Det kan godt være, at det for nogen virker som basale spørgsmål, men for mig er det virkelig svært at svare på. Selvfølgelig gør personer som min kæreste, mine forældre, min lillebror, og mine veninder mig glade. Men når det kommer til en beskæftigelse, så har jeg virkelig svært ved at finde frem til dét felt eller dén type stilling, der vil fylde mig med glæde. Hvilken hylde er min hylde?

Er det bare et drømmescenarie, at et job skal fylde én med glæde? Det håber jeg ikke! Det er trods alt den ting, der tager allerflest af ens vågne timer. Så skal det da gerne være sjovt, spændende og fængende, ikke?

Hvad nu hvis man ikke har lyst til at skulle have et job? Og hvad nu hvis man får ondt i maven af at læse jobopslag? “Man” det er mig. Men det er lettere at snakke om det på en vis afstand.

Jeg håber virkelig, at I vil tage godt imod mine tanker om min job-fremtid. Selvom jeg kunne skrive rigtig meget om de følelser og tanker, der bobler indeni mig, så er det alligevel nogle følelser og tanker, der er ultra svære at sætte ord på … og svære at være ærlig omkring på grund af frygten for, at folk kigger skævt til én; “Hvorfor ved du ikke, hvad du vil?” … Det ved jeg ikke.

OBS! Husk at deltage i adventskalenderen – den første låge er åben, og I kan vinde livsstils- og indretningsbogen The Kinfolk Home. Deltag lige her.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

9 Comments

 • Mette Vinther

  Åh, søde Julie. Det er S L E T ikke unormalt, at det er svært at vælge sin retning. Heldigvis lever vi i dag i et samfund, hvor det er OKAY at vælge, vælge om og vælge igen før man finder sin hylde. Jeg er ved at gøre min cand.ling.merc færdig – en uddannelse med masser af marketing og fancy sager, men i mit studiejob som underviser på et asylcenter har jeg fundet min drøm, som den ser ud lige nu. Tænk langt og bredt; hvad elsker du at lave? Hvis det ikke handlede om uddannelse, løn, husleje og regninger, hvad ville du så bruge din hverdag på? Frit valg på alle hylder? Når du er kommet frem til det, så skal der tænkes kreativt, for hvordan får du så koblet det til et “rigtigt” job, som kan give lidt skillinger til huslejen?
  Jeg ønsker dig A L T det bedste :)

  • Julie Monberg

   Det var simpelthen den dejligste kommentar at få! Tusinde, tusinde tak, søde Mette – og mange tak for dine gode spørgsmål, der sætter mine tanker igang. Det er så fedt at høre, at du et sted forholdvis langt fra dit studie har fundet din drøm lige nu. Det må være en befrielse at finde noget, der virkelig betyder noget for én, og igen – noget, man synes er sjovt og spændende!

   Det handler nemlig om at tænke bredt … men det er samtidig dét, der er svært. Fordi spørgsmålet; “Hvad elsker du at lave?” er (uhyggeligt nok) virkelig svært for mig at svare på. Jeg har ikke fundet ud af det endnu. Men det er dét, jeg skal finde ud af.

   I bund og grund handler det nok om, at komme ud og prøve en masse af. Men jeg aner ikke hvor jeg skal starte?

 • S

  Puha, jeg forstår virkelig godt dine frustrationer. Der går lige 1,5 års tid før jeg selv skal ud og lede efter fuldtidsarbejde, men bare det at finde et studiejob, kan give mig en smule stress. Jeg tror dog det er nødvendigt at minde sig selv om, at bare fordi man får et 9-17 job efter man er færdig på studiet, betyder det ikke, at det er det, man skal lave resten af livet. De færreste bliver jo for evigt på det job, de får tilbudt efter endt studietid, og derfor tror jeg virkelig det gælder om at komme igang med et eller andet arbejde, for jeg tror rigtig meget på, at det er nemmere at finde noget andet, når man i det mindste har et job. Så jeg tror, man skal passe på med at være FOR kræsen i begyndelsen. Hermed ikke sagt, jeg tror du er det, overhovedet :-) Man “ender” i hvert fald aldrig noget sted, skal man huske på – arbejdssituationer er konstant i bevægelse, hvis blot man arbejder for at de ikke bliver statiske i hvert fald.
  Jeg tror på dig, og du skal nok snart finde noget / finde på noget selv. Held og lykke med jobsøgningen fremover, og nøj hvor jeg selv frygter det uvisse, jeg er virkelig et skema-menneske, der ikke fungerer med for meget frihed og uvished, puuuha.

  • Julie Monberg

   Tak tak tak for din kommentar! Tusinde tak – det betyder simpelthen så meget for mig, at I er nogen, der har lyst til at kommentere på sådan et indlæg; dele jeres egne tanker omkring en lignende situation, give gode råd og “hep”.

   Du siger det helt rigtige! Nemlig at det er vigtigt at huske på, at et job aldrig er for evigt. Og det er én af de ting, jeg virkelig forsøger at banke ind i hovedet på mig selv. Tak fordi, at du også hjælper mig med at få det understreget. Og held og lykke med dit studie, et potentielt studiejob og den fremtidige jobsøgning (nyd tiden indtil) (:

 • Isabella

  Hej søde Julie,
  Sejt at du udgiver sådan et indlæg!
  Efter designkultur og økonomi er jeg nu igang med en kandidat på CBS.
  Jeg er stadig ikke helt sikker på hvad det er jeg præcis gerne vil, men jeg tror jeg har en nogenlunde ide.

  Men det er bestemt ikke kommet gennem studiet, men mere gennem de praktikpladser (3) og deltidsjobs jeg har haft i løbet af min studietid.
  Hvis jeg var dig ville jeg nok tænke lidt mere som S, siger og ikke fokusere så meget på at dit første job skal være dit drømme job, men mere at det kan give dig noget erfaring, så du kan finde ud af hvad du er god til og hvad du synes er sjovt at lave.
  Derudover tror jeg bestemt ikke du finder ud af hvad du vil andet end hvis du kommer ud og prøver nogle forskellige ting af.

  Er det ikke noget med at der er mulighed for at tage virksomhedspraktik mens du er på dagpenge? Det er godt nok kun 4 uger, men måske kan det være en mulighed?
  Jeg er begyndt at skrive en blog med mine tips og erfaringer, ved ikke om du kan bruge det til nogen inspiration? :)

  Er sikker på at du finder noget, men sats lidt og kom ud over stepperne :)
  Glæder mig til at finde ud af hvad du ender med.

  Knus fra Isabella
  //Creativecareers.dk

  • Julie Monberg

   Søde Isabella, tusinde tak for støtten, sparket ;) og fortællingen om dine egne erfaringer (: Alle inputs er virkelig kærkomne.

   Jeg er heller ikke i tvivl om, at jeg skal ud og prøve noget af, og at det er den bedste måde, at “komme videre” på. Spørgsmålet er bare hvor, jeg skal starte … Men det handler bare om, at springe ud ét eller andet, hvor man føler, at man kan bidrage. Det er det, jeg forsøger, og mon ikke det hele så former sig på ét eller andet tidspunkt. Mht. virksomhedspraktikken, så er det vidst et krav, at nyuddannede under 30 år skal i praktik efter 3 måneders ledighed – og det er helt sikkert en oplagt mulighed for at få lidt klarhed.

   Jeg har godt spottet din vildt seje blog, og der er uden tvivl nogle ting, jeg kan bruge derfra. Og det er super inspirerende at læse om dine personlige erfaringer! Tak (:

 • kathrine johansen

  hej søde Julie. Jeg forstår virkelig godt dine store frustrationer omkring jobs og alt det. Men du skal nok komme igennem det og et job skal du nok finde. Det er også svært for mig at finde et job, søger fritidsjob på fuldtid næsten, søger flere om måneden, bare for kunne leve i min lejlighed. Men håber dog du finder ud af det!

  Glædelig 2. December til dig!
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

 • Victoria

  Hej Julie
  Dejligt at du tør sige din ærlige mening og fortælle hvilke tanker, man kan slås med, når man ikke lige føler, at det hele går “som det skal”..
  Ingen gode råd herfra, men blot et kram.
  Pt er jeg på 3. semester efter et uddannelsesskift, der tog alt for lang tid at komme frem til – blot fordi ens egen skuffelse over at vælge forkert fylder så åndssvagt meget. Jeg har ikke fundet min rette hylde – meget frustrerende. Jeg kan ikke forestille mig, hvilket job, jeg vil glæde mig til at stå op til. Men jeg håber, det kommer en dag.
  Der er så sindssygt mange muligheder, som alligevel er begrænsede og den rette hylde er svær at finde – især hvis man ikke ved, hvad man leder efter! Men er det ikke, når man holder op med at lede, at man finder det rigtige? Jeg håber det.
  Om ikke andet – du er ikke alene med de tanker og jeg håber, at du lige pludseligt finder det helt rigtige.
  Held og lykke søde Julie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *