Hverdag & eventyr

STOLTHED OG FORDOM – ET MINDE OM INGE

Jane Austen Jane Austen Jane Austen Jane Austen

Min kærestes farmor var en fantastiske kvinde. Hun hed Inge og gik desværre bort tilbage i april i år. Hun blev 97 år og boede i sit eget parcelhus. Hun var en opmærksom lille hvidhåret dame med det fineste smil og var altid yndigt klædt. Jeg har desværre kun haft fornøjelsen af at kende hende de år, jeg har kendt Jesper. Det vil sige de seneste fem år. Men jeg ved, at hun brugte en stor del af sit liv på at læse. Og med sine 97 år havde hun en utrolig viden. Hun har oplevet så meget og jeg vil altid beundre hende, og huske hende for hendes venlige væsen og styrke.

OM EN EVENTYRLIG TIDSREJSE

Inges gamle hus er blevet solgt til en enke, der skal overtage det i begyndelsen af det nye år. Derfor var vi i weekenden med Jespers forældre nede i huset for at sortere, rydde ud og gemme. En stor del af huset var allerede tømt, men en del af Inges mange, mange bøger var stadig i huset. Der er noget magisk over et hus, der har været beboet af en så gammel, beriget og vidende dame, og de timer, vi brugte i huset, var en oplevelse og nærmest en tidsrejse.

ET GAMMELT EKSEMPLAR AF STOLTHED OG FORDOM

I én af reolerne blandt de mange og gamle bøger spottede jeg pludseligt denne fine, fine udgave af Jane Austens klassiker “Stolthed og fordom”. Begejstret udbrød jeg: “Neeiiij, se lige, her er Stolthed og fordom af Jane Austen – den har jeg jo på min ønskeliste. Ej hvor er den fin.”, og Jespers mor kom springende: “Nej er den her?! Ej hvor fint. Den er nemlig udsolgt fra forlaget. Tag du endelig den!”. Tak! Jespers mor har sikkert været igang med julegaveshoppingen og ærgret sig over, at hun ikke kunne skaffe bogen. Held i uheld – fordi dette eksemplar fra 1928-1930 er helt eventyrligt, og der er ingen tvivl om, at jeg til enhver tid vil vælge Inges gamle og brugte udgave frem for et spritnyt og upersonligt eksemplar.

Bogen ser ret “læst” ud og jeg kan lige forestille mig de timer, som Inge, og måske også andre, har nydt at bruge på bogen. Jeg har, utroligt nok, endnu ikke selv læst fortællingen, men kan slet ikke vente med at komme igang efter, at jeg har fået lov til at få bogen som et minde om Inge. Det er en bog, jeg vil passe rigtig, rigtig godt på (: Er den ikke fantastisk?

Har I læst “Stolthed og fordom”?

OBS! Husk at deltage i adventskalenderen – den anden låge er åben, og I kan vinde en smuk lædertaske fra MARKBERG. Deltag lige her.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

Jane Austen Jane Austen Jane Austen

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *