Bolig,  Hverdag & eventyr,  Ønsker,  Tankemylder

TANKER OM VORES BOLIGJAGT

Home is where the heart is

Jesper og jeg bor i en lille lejlighed på 65 kvm i hjertet af Kolding. Vi bor billigt og lejligheden blev renoveret, da jeg flyttede ind for cirka fem år siden. Vi har et køkken, et badeværelse, en gang, et soveværelse/kontor, en stue/spisestue og en lillebitte udestue. Lejligheden er godt indrettet og pladsen er udnyttet godt. Men med tiden er tingene begyndt at hobe sig op og vi trænger til luft. Min perfektionisme gør det virkelig vanskeligt for mig at slappe af, når tingene ikke har en ordentlig plads, og når lejlighedens hjørner stille og roligt fyldes op af ting og sager, der mangler en plads. Det giver mig den vildeste uro. Jesper nyder det heller ikke ligefrem. Vi har ingen altan og der er ingen udendørs områder, som gør det muligt for os, at komme ud – det er selvfølgelig mest et issue i sommerhalvåret. Men følelsen af indelukkethed er der hele året rundt.

Lejligheden har været det perfekte rum for os de seneste fire-fem år, og har virkelig været ramme for det perfekte hjem i studieårene. Men vi er blevet ældre, har fået flere ting, er færdiguddannede og ønsker selvfølgelig at vores familie skal udvides i fremtiden. Der er mange ting, der gør, at vi særligt det seneste år har drømt om at få et nyt hjem, og boligsiden.dk er dén hjemmeside, vi besøger mest. Specielt i den seneste tid har vi skruet op for huskiggeriet, og vi har været til en del fremvisninger. #huskiggerifornybegyndere

SPØRGSMÅLET OM HUSTYPE OG PLACERING

Den proces det er, at skulle finde et nyt hjem, er både sjov og frustrerende. De grundlæggende udfordringer, vi møder, er, at finde ud af hvilken type hus, der tiltaler os, og hvor vi gerne vil bo. Tendensen er, at vi forsøger at finde noget, der ikke eksisterer – vi kan ikke få det hele, vi skal gå på kompromis. Og det er her, at min perfektionisme igen bliver lidt af en modspiller. Samtidigt synes jeg virkelig, at det er svært at tage stilling til hvilken type husprojekt, vi skal springe ud i; nybyggeri, et istandsættelsesprojekt eller et indflytningsklart hus. Og en helt anden udfordring, der dog alligevel er medbestemmende i forhold til husprojektstypen, er placeringen. Fordi man får ikke en byggegrund til en fornuftig pris i Kolding, og man får ærligt talt heller ikke et indflytningsklart hus til en overkommelig pris, så er det i hvert fald et minihus. Og hvad er vigtigst? Husets størrelse, placering og stand? Jeg har ikke fundet ud af det endnu! Vi ved bare, at vi ikke vil sætte os for dyrt. Der skal være luft i budgettet til rejser, gode oplevelser, middage osv. Det er et must!

BY ELLER LAND?

I søndags så vi tre huse – to små huse i Kolding; ét der var nogenlunde indflytningsklar og ét der var et kæmpe renoveringsprojekt, og ét (fantastisk) hus i en lillebitte prut-landsby, der hedder Pjedsted. Ja det sidste hus var virkelig godt – eminent god stand, stort, god beliggenhed i forhold til den lille by, ud til skov, hyggelige udendørsarealer, generelt en god atmosfære og en god pris. Men er vi klar til at flytte fra byen og starte et liv i en mikroskopis landsby? Jeg tvivler, men huset trækker, og vi vil aldrig få noget tilsvarende her i byen. Jeg kan ikke finde ud af, hvad der er vigtigst. Jeg tror, at byen stadig trækker en del i mig, men samtidigt er jeg tiltrukket af friheden og stilheden i de små byer. Jeg har så svært ved at tage stilling. Måske er det bare fordi, at det helt rigtige hus stadig ikke er dukket op? Jeg ved det ikke.

Det blev til en masse flyvske tanker om vores jagt på et nyt hjem. Jeg kunne skrive meget mere om alle de tanker, der flyver rundt i vores hoveder, og den proces det er, at kigge på hus og skulle tage stilling til hvor man skal slå sig ned de næste år. Jeg kommer sikkert til at skrive meget mere om det i den nærmeste fremtid, og jeg håber, at I vil synes, at det er spændende at følge lidt med på sidelinjen i sådan en boligproces.

Har I selv været på boligjagt, og hvilke erfaringer har I gjort jer? Skyd endelig alle jeres tanker om emnet i min retning – måske jeres perspektiver kan hjælpe os tættere på vores nye hjem.

Følg på Bloglovin’ | Følg på Facebook | Følg på Instagram |

6 Comments

 • Lisbeth

  Min kæreste og jeg snakker virkelig tit om hus efterhånden, til trods for at der er længe til det bliver aktuelt – jeg vil ikke eje, før jeg er færdiguddannet og i job! Men overvejelserne er jo for længst startet; ejelejlighed eller hus? Midt i centrum eller lidt uden for byen? Hvor stort? Hvor dyrt? Det kræver også bare, at man har gjort sig nogle langsigtede overvejelser; hvor mange børn vil vi have? For dem ville der jo også skulle være plads til! Urgh, jeg synes virkelig det er et svært emne, for et huskøb er ikke bare noget, man lige fortryder. På den ene side glæder jeg mig rigtigt meget, til den dag vi når så langt, men på den anden side, så kan jeg sagtens undvære den et par år endnu, haha!

  Til gengæld glæder jeg mig meget til at følge med i jeres jagt, og jeg ønsker jer al held og lykke! :)

  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Julie Monberg

   Ja, det er en enormt lang proces, og det er godt. Man når at tænke en masse tanker og “forventningsafstemme”, men den egentlige udfordring står først foran én den dag, man virkelig skal til at træffe et valg. Yiks det er nervepirrende … og spændende selvfølgelig. Men hvad er det rigtige at gøre?! Det er virkelig det store spørgsmål.

   Jeg er også af den overbevisning, at man skal strække den indtil man er helt klar, og virkelig har brug for at “komme videre”. Fordi dét at bo i lejlighed ér bare nemt og trygt – den kan jo altid opsiges ;)

   Tusinde, tusinde tak. Jeg er så glad for, at du vil glæde dig til at følge lidt med i vores jagt! :)

 • Alice

  Jeg tror, det er sådan, at I vil blive glade for den løsning I end ender med at vælge. Det er jo heldigvis oftest sådan, at det positive ved netop det valg træder i forgrunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *