Anbefalinger,  Bloggen,  Tankemylder

“THE BLOGLOVIN’ FRAME” STJÆLER DIN TRAFIK

Bloglovin' Julie Monberg

(Klik på billedet for at følge bloggen på Bloglovin’)

Hej med jer. Jeg håber, at I vil bruge 5 minutter på, at læse dette lidt lange og tunge indlæg. Jeg har, så længe, jeg kan huske, brugt Bloglovin’ med stor glæde. Jeg synes, Bloglovin’ er et rigtig godt værktøj både til bloggere og læsere af blogs. Selv har jeg gjort og gør jeg stadig brug af Bloglovin’ som både blogger og læser. Men efter at jeg er begyndt at tracke trafikken på bloggen med Google Analytics, har jeg undret mig over, at jeg ikke har kunne se trafik fra Bloglovin’. Nu har jeg – takket være Jeanette fra Let’s Blog Some Shit – fundet ud af hvorfor. Bloglovin’ “stjæler” simpelthen min trafik – den trafik, der burde komme fra Bloglovin’. Nu skal jeg uddybe for jer, hvad jeg mener med det, og hvorfor jeg anklager Bloglovin’ for at være lidt af en slambert.

Bloglovin’ er en “blogreader” hvor de indlæg, du som læser åbner via Bloglovin’/Bloglovin’s app – altså både fra din computer, din smartphone eller tablet -, som standard åbnes i netop Bloglovin’. Det vil sige, at de af jer, der læser med her på bloggen via Bloglovin’, aldrig nogensinde havner på min side; juliemonberg.dk. På den måde er det Bloglovin’, der får trafikken (snedigt af dem) og altså ikke juliemonberg.dk. På den måde er de besøgstal og sidevisninger, jeg ser på Google Analytics formegentligt misvisende, fordi jeg ikke kan se besøgene fra jer, der klikker ind på mine indlæg fra Bloglovin’. Lidt tarveligt!

DEN KNAP SÅ VELLIDTE “LÆS MERE”-KNAP

Det betyder også, at jeg på ingen måde får et retvisende billede af hvilken type indlæg, I allerbedst kan lide at læse. Og det synes jeg er ærgerligt – jeg vil jo gerne lave mere af dén type indhold, som jeg kan se, at I kan lide at læse. Apropos netop dét, så har de af jer, der klikker direkte ind på bloggen, sikkert opdaget, at hvert indlæg har fået en “Læs mere”-knap, eller “Continue Reading”, som den hedder lige nu (skal have det ændret til dansk). Jeg ved godt, at den knap og det ekstra klik det kræver, at få lov til at læse hele indlægget, ikke ligefrem er vellidt, men jeg håber inderligt, at I vil acceptere den og blot klikke den ekstra gang – det betyder nemlig, at jeg lige præcis får et langt klarere billede af, hvad I kan lide at læse, fordi jeg kan se, hvilke indlæg I læser. På forhånd tusinde tak!

Men tilbage til snakken om Bloglovin’-tyven. Kan I se problematikken? Det er en lose-lose situation, og det er efter min mening kun Bloglovin’, der lige nu vinder på det. Men hvad kan vi gøre ved det? Jeg vil så gerne spare jer for en masse besvær, så jeg nørklede med problematikken en sen aften og kom da også ét step tættere på at finde en løsning – jeg fik, også på Bloglovin’-appen, installeret en “Continue Reading”-knap, som ved et klik åbner indlægget på juliemonberg.dk og ikke i The Bloglovin’ Frame. Igen håber jeg, at I vil tage nogenlunde imod det ekstra klik, selvom jeg ved, at det er lidt træls.

HVAD KAN DU SOM LÆSER GØRE FOR AT STØTTE DINE YNDLINGSBLOGGERE?

Problemet blev dog først fuldt løst, da jeg hev fat i Jespers storebror, der er en haj til WordPress. Han fik fikset lidt kodning, som gør, at alle mine indlæg åbnes direkte på juliemonberg.dk, når I læser med via Bloglovin’ i jeres browser. Det betyder altså, at I fremadrettet vil opleve, at I bliver dirigeret direkte over til mig, når I trykker på et nyt indlæg. Yay! Her vil jeg lige understrege, at det selvfølgelig kun gør sig gældende for mine indlæg og at indlæggene fra alle de andre blogs, I følger via Bloglovin’, stadig åbnes i Bloglovin’s ramme (med mindre de har gjort det samme som jeg). I kan dog godt selv gøre noget for at støtte de bloggere, I følger og altså give dem kredit for deres arbejde ved at lede jeres besøg direkte over på deres blog.

Det I skal gøre, er ganske simpelt: Log ind på jeres Bloglovin’-konto, gå til “Settings” og scroll ned i bunden til “The Bloglovin’ frame”, kryds af i “I don’t want the frame”. Ved at vælge dén indstilling i stedet for Bloglovin’s standardindstilling (“I want links to open in the Bloglovin’ frame”) åbnes alle indlæg direkte på bloggerens blog og ikke i Bloglovin’s ramme.

Bloglovin' Settings Frame

Det blev en lang – lidt teknisk – smøre, men jeg synes, at jeg skyldte jer en forklaring på ændringerne. Jeg håber, at jeg har fået forklaret problematikken tydeligt, så I ikke er i tvivl om hvorfor, jeg har lavet de tekniske justeringer. Jeg krydser fingre, håber og ønsker, at I bærer over med “Læs mere”-knappen, og at I ikke er alt for kede af, at mine indlæg ikke længere åbnes i Bloglovin’s ramme. I princippet er Bloglovin’ og jeg (+ alle andre bloggere) to konkurrenter, der kæmper om den samme trafik – den eneste forskel er, at jeg (og de andre bloggere) er dén, der laver det indhold, der skaber trafikken. Og det synes jeg altså ikke, at de skal have al kredit for. Kan I følge mig?

| Bloglovin’ | Facebook | Instagram Snapchat |

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *