Ferie

Vores sommerferieplaner 2019

Nu nærmer vores sommerferie sig for alvor og derfor vil jeg lige dele vores sommerferieplaner med jer. Om lige præcis én uge tager vi hul på hele tre ugers sammenhængende ferie. Behøver jeg at sige, at jeg glæder mig?

Hvilke sommerferieplaner har vi så? Der er sikkert nogle af jer, der godt kan gætte det. Fordi vi skal selvfølgelig tilbringe alle tre uger i vores (læs: mine forældres) hus i Sydfrankrig. Sådan har vi tilbragt alle vores sommerferier, siden mine forældre købte huset for omkring otte år siden. Og det er helt perfekt! Faktisk bliver glæden derved kun større og større for hvert år. Vi kender det ud og ind, og slapper derfor af i dét sekund, vi lander. Frida kender efterhånden også stedet ret godt og det giver både hende og os en kæmpe tryghed.

Som altid skal vi være der sammen med mine forældre alle tre uger, og i to af ugerne er min lillebror, hans kæreste og vores farmor der også. Lige som en god ven af familien også skal tilbringe en lille uge hos os. Det er præcis som det skal være – et pusterum i familiens nærvær.

Sommerferieplaner

Sommerferie med mine forældre … igen?

Jeg kan sagtens forestille mig, at I er mange, der tænker; “Er tre uger i selskab med forældre/svigerforældre ikke lige lovlig lang tid?”. Men det korte svar er: Nej. Det er ikke og har aldrig været et problem. Det fungerer og jeg ser det som en kæmpe gave. “Og hvad med Jesper?”, tænker I sikkert; “Er han med på dén idé?”. Ja, det er han heldigvis! Jeg har ofte spurgt ham om, om han nu er sikker på, at han trives i det og om han hellere vil noget andet. Men han er glad for ferierne, han nyder dem og han kan lide at være sammen med min familie; vi har alle et rigtig godt, tæt og afslappet forhold.

Og her må jeg bare sige, at jeg føler mig så priviligeret over, at jeg har fundet en kæreste, der er så meget med på ideen om, at vi – altid – tilbringer meget tid med mine forældre (fordi det er ikke en selvfølgelig!). De er mine bedste venner og de er dem, som jeg – næst efter Jesper og Frida – helst vil tilbringe tid med. I hverdagen er det faktisk ofte Jesper, der foreslår, om vi skal spise aftensmad med mine forældre. Så initiativet kommer også fra ham, og det priser jeg mig lykkelig over.

Desuden skal det siges, at huset er stort og der er god plads til os alle. Faktisk har vi en etage hver med soveværelse og badeværelse. Det betyder, at der altid er plads til, at vi kan trække os tilbage, når vi har brug for tid alene.

Sommerferieplaner

Bilferie og klimaaftryk

Hvordan kommer vi så derned? Vi kører. Som altid. Denne gang er det Jesper, Frida, min far og jeg, der kører sammen. Min mor tager derned før os andre. Jesper og jeg har fløjet en enkelt gang med Frida, men vi foretrækker faktisk at køre. Indtil nu har Frida – alle gangene – klaret køreturen til UG. Hun er top sej og er efterhånden så stor, at hun godt ved, at når vi skal køre til Frankrig, så skal vi køre langt. Det indstiller hun sig på. Vi er endnu ikke nået dertil, hvor hun efter fem minutter spørger: “Moar, hvornår er vi der?”. Heldigvis for det, fordi så bliver køreturen rigtig lang. Jeg håber på, at hun allerede nu er så vant til køreturen, at hun fremadrettet vil forbinde det med noget godt og hyggeligt.

Selv forbinder jeg altid køreturen sydpå med noget godt, og jeg har været vant til de lange køreture sydpå fra jeg var barn. Turen er lig med ferie og skuldrene sænkes så snart vi rammer motorvejen. Så er vi på vej og den følelse er god. Desuden gør det heller ikke noget, at den måde vi rejser på, er forholdvis klimavenlig (et lille tip; du kan beregne din rejses klimaaftryk her). Selvfølgelig er alt relativt og der skal ikke herske nogen tvivl om, at det selvfølgelig ville være allerbedst, hvis vores sommerferieplaner var: “Oplev Danmark”. Men sådan bliver det ikke, når nu vi har et hus i Sydfrankrig.

Jeg glæder mig til …

For at nævne nogle af de ting, jeg glæder mig særligt meget til på ferien, så kommer de her: Morgenkaffe på solterrassen, kølige dyp i vores tyrkisblå badeflod, byens sommersummen, onsdagsmarked på torvet, fordybelse i en god bog (når Frida sover), kølig rosé og sprøde chips, tid og overskud, nye oplevelser langs Côte d’Azur, farverig mad og gode snakke!

Hvis I har lyst til endnu mere sommerferiestemning, så kan I se, hvad jeg glædede mig til ved vores sommerferieplaner i 2016 lige her. Det er ret meget de samme ting, der gør sig gældende her i 2019.

Hvilke sommerferieplaner har I? Måske har I allerede taget hul på sommerferien og er i fuld gang med at nyde, slappe af og opleve? Eller også sidder I, lige som jeg, med forventningens glæde og tæller dagene til, at det er jeres tur til ferie? Kast gerne lidt sommerferiestemning afsted i kommentarfeltet <3

Sommerferieplaner

2 Comments

  • Mai

    Kan virkeligt godt forstå, I glæder jer. Måske gør det kun savnet større, men der er friske flodbilleder på min insta-profil 🇫🇷❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *