Weekend
Hverdag & eventyr

Weekend-revy

Slut med weekend, det er mandag. En vaskeægte mandag. Jeg er dødtræt, så jeg starter ugen roligt op. Jeg har drukket de første to kopper kaffe og venter nu på, at min højgravide veninde, der har termin i weekenden, kommer forbi til en kop te og kage. Hun har netop skrevet, at hun har en gulerodsmuffin med fra Lagkagehuset og jeg har købt hindbær. Jeg glæder mig virkelig til et par timer bare hende og jeg. Det er jo nok sidste gang, inden hun bliver mor. Åh!

VELKOMMEN TIL NYT MANDAGSINDLÆG

Vores weekend har budt på lidt af hvert og jeg føler, at der er sket en masse. Mandag er altid en dag, hvor jeg ærgrer mig over, at weekenden er ovre. Derfor er det faktisk ikke en helt dum idé, at bruge mandagen på at kigge tilbage på weekendens begivenheder, så jeg kan glædes over alle de gode stunder, der har været og måske inspirere jer til hyggelige weekend-beskæftigelser.

Derfor får I her det første “Weekend-revy”-indlæg (Ordnet.dk om ordet “revy”: Præsentation af de vigtigste begivenheder i en periode), som fremadrettet vil få en plads om mandagen.

Så, i weekenden har jeg …

 • Været i svømmehallen for – hold nu fast – første gang med Frida. Jeg har nok noget der minder om en fobi for svømmehaller og hele svømmehals-setuppet, så jeg har ikke sat mine fødder i en svømmehal i 15-20 år (jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været i en svømmehal?). Det betyder også, at jeg er én af de få mødre, der ikke har gået til babysvømning med sin baby. Og ja, det har jeg haft skide dårlig samvittighed over, fordi det skal man jo? Nå, men efter at have siddet i små fem minutter på bænken ude foran omklædningsrummet, hankede jeg op i mig selv og gjorde det … tog i svømmehallen med min datter. Og Jesper. Heldigvis var han der.
 • Set “Okja” på Netflix. Jeg faldt desværre i søvn til den sidste del af filmen. Men den er rigtig fin og visuelt meget smuk.
 • Fældet et gammelt æbletræ i vores have. Det stod et dumt sted, der krævede, at vi hver dag samlede æbler op for at de ikke blev juicet ned i græsplænen af robotplæneklipperen og dermed lokkede en sværm af hvepse til sig. Heldigvis har vi to andre gamle æbletræer, der er mindst lige så store. Så vi har æbler nok.
 • Malet med akvarelmaling og hørt “Børnesange”-playlisten på Spotify.
 • Været til barnedåb hos min venindes søde datter, der fik sit smukke navn, Signe. Frida blev passet af mine forældre, da det var et voksenarrangement, så Jesper og jeg var afsted bare ham og jeg – det var faktisk rigtig dejligt. Vi skulle tidligt ud af fjerene om morgenen, så Jesper lavede en stor Café Latte til os hver, som vi tog med i bilen. Og så kunne vi snakke, voksensnakke.
 • Ligget søvnløs det meste af natten til søndag. Jeg er mere eller mindre altid udfordret på at falde i søvn, når jeg ved, at jeg skal tidligt op eller skal noget vigtigt dagen efter. Det er helt sindsygt skørt og skide irriterende. Så i går, da vi vinkede farvel til barnedåben, var jeg helt kvæstet af træthed og det hænger altså ved i dag.
 • Holdt fredagsfest med Frida – høj musik og masser af dans. Hun elsker det og har så meget rytme i kroppen. Jeg forudser, at hun får lyst til at gå til dans, når hun bliver lidt ældre.
 • Snakket have! Vi har en gammel have, der er anlagt i 1920’erne. Det betyder, at vi har nogle kæmpestore smukke træer; blandt andre en stor hængepil, der skaber det fineste rum i den ene del af haven. Men det betyder også, at vi har et gigantisk bed, der løber hele vejen rundt i kanten af haven, som vi ikke har gjort noget ved i den tid, vi har boet her. Det er efterhånden godt groet til af diverse slidte buske, der ikke er blevet beskåret i alt for mange år, og ikke mindst af ukrudt! Med tiden vil vi have gjort noget ved haven og det er de planer, vi for alvor tog fat på at snakke om her i weekenden.
 • Gynget højt på sansegyngen, der hænger i vores store piletræ.
 • Fyldt fire vaser med smukke, farverige georginer fra vores store georginebed – to vaser i stuen og to vaser på spisebordet. De blomster og de farver gør mig så glad.
 • Siddet tæt og set “Peter Plys: Nye eventyr i hundredemeterskoven” på Netflix.
 • Lavet fødselsdagsindbydelse. I oktober tager jeg hul på 30’erne og i den forbindelse inviterer jeg mine veninder på bløde bobler, velsmagende frokost og sød eftermiddagskaffe. Og så må vi se, om vi får lyst til Gin & Tonics; alle muligheder er åbne, men jeg har en del veninder med babyer og babybuler, derfor besluttede jeg mig for et middagsarrangement. Jeg glæder mig!

Hvordan har weekenden været hos jer? Og har I fået taget godt hul på den nye uge?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *